Damerna klara för slutspel

14 mars, 2020 09:14 | Damer

Det var upplagt för en otroligt spännande avslutning på seriespelet för damerna i SHE. Fyra lag, Heid, Kungälv, Skövde och Önnered gjorde upp om de 2 sista slutspelsplatserna. Heid och Skövde möttes i Heidhallen, Önnered tog sig an Boden på bortaplan och Kungälv hade Skara på hemmaplan. Alltså matcher som hade stor betydelse för alla lagen, att dessutom spela dem inför tomma läktare blir ännu mer speciellt.

Skara tar ledningen 0-1, men sedan är det hemmalaget som tar kommandot och går fram till 5-2, Skara kryper lite närmare, men hemmalaget är i förarsätet och första halvlek slutar 13-12. I detta läget är damerna klara för slutspel tillsammans med Heid som samma siffror i Heidhallen, Skövde och Önnered som ledde med 5 mål i halvtid uppe i Boden 9-14 var utanför strecket.

Andra halvlek blev mer dramatisk än vad spelarna på planen kanske visste, Önnered utökade sitt försprång i Boden till 9 mål (22-31) vilket innebar att om Kungälv förlorade med 2 mål skulle Önnered vara förbi, samtidigt var det oavgjort i matchen mellan Heid och Skövde så vid förlust skulle även dessa båda lag kliva förbi Kungälv. Hemmalaget sitter dock i förarsätet och har 24-20 med 10 minuter kvar, men då gör Skara en sista ansträngning samtidigt som Kungälv börjar missa det ena friläget efter det andra och helt plötsligt är det 26-26 och Skara har sista anfallet, tiden går ut och sista frikastet går långt över och matchen slutar oavgjort 26-26.

I och med att även matchen mellan Heid och Skövde stannar på 25-25 behåller Kungälv sista slutspelplatsen och för andra året i rad är de klara för kvartsfinal. Där väntar seriesegrarna Höörs HK H65 i en kvartsfinalserie i bäst av 3 matcher. I dagsläget och pga coronapandemin vet vi inte när dessa matcher kommer att spelas. Planen är att slutspel och kval flyttas fram och beräknas starta i mitten av april. När och under vilka förutsättningar får vi återkomma till så snart vi vet.

Vi gratulerar också Amanda Borgström som med sina 118 mål slutar på 3:e plats i SHE skytteliga.

Kungälvs HK: Amanda Borgström 7, Rebecka Karlsson 6, Elin Sige 5, Victoria Strålman 4, Linnea Rundberg 2, Julia Walstern, Amanda Sjöstrand Hallman

Skara HF: Carolina Järlstam 9, Melanie Felber 7, Mikaela Johansson 4, Sofia Berndtsson 2, Line Solsö Hindehede 2, Sara Johansson 2

Publik: 101 (soffbiljetter) tack för ert stöd

Dela detta :