Pontus summerar säsongen

18 mars, 2020 13:03 | Damer

Kungälvs damer har nu avslutat ytterligare en säsong i SHE och det blev en 8 plats i serien. Tyvärr spelas inget slutspel.

Prestationen är riktigt bra och laget visar att förra årets historiska placering kunde följas upp även denna säsong.
Säsongen startades i maj och det stod klart att vi tappat några spelare till toppklubbar i SHE och vi hade i stort sett inte några nya spelare in utan samma trupp som under tidigare säsong. Det var många hungriga tjejer som ville visa för Handbollssverige att förra säsongen inte var en engångsföreteelse. Försäsongen var klädd med många härliga dagar som innehöll hårt slit, gruppaktiviteter och mycket annat.
Under säsongen så har vi kämpat om varje poäng och haft det tufft anfallsmässigt i många matcher medans försvarsspelet varit stabilt. Inför de sista fem omgångarna var vi helt uträknade från att ta oss till slutspel av väldigt många. Men genom att vinna tre matcher, spela en oavgjort och förlora en lyckades vi ta den sista slutspelsplatsen. Detta bevisar att denna grupp tjejer kan göra stora saker genom att göra det ihop. Vill tacka alla som har stöttat oss under hela säsongen genom att titta, skrika, klappa och gapa på laget.

Själv vill jag tacka alla som har gjort detta under mina 5 år som tränare för laget, varje år har vi haft en underbar publik och haft några härliga inramningar i Mimershallen.

Alla spelare som på olika sätt lämnar Kungälvs HK efter denna säsongen skall ha ett stort tack för allt.
Elin Sige: En stor ledare som har varit klubben trogen i många år, hon står med flaggan i topp som klubbens trotjänare. En av seriens bästa försvarsspelare och framför allt en tjej om värnar om allas välmående.
Elsa Helle: Tyvärr haft det jobbigt med skador under dessa åren men har tagit sin individuella kunskap till nya höjder. Hon sprider glädje och har alltid huvudet på skaft.
Rebecka Karlsson: Den bästa stegisättningen i serien! Har under alla dessa åren hon varit med i klubben blivit tryggare och lugnare i sitt agerande. Hon har alltid något lurt i huvudet som har gjort att hela laget alltid få se upp.
Sanna Johansson: En av de smartaste spelarna! Kom hit som ungdomsspelare. Har tagit ytterligare steg under denna säsongen och hon kommer bli ännu bättre i framtiden.
Julia Walstern: Släggan från Lysekil! Har tagit ytterligare steg denna säsongen. Hon är väldigt nordgrann med alla förberedelser och har en stor förståelse för alla i gruppen.

Vi önskar alla dessa spelare alla lycka i framtiden.

Med vänlig hälsning Pontus Ward Wiklund

Dela detta :