Slutspelet ställs in

17 mars, 2020 08:59 | Damer

Handbollssäsongen är över. Svenska handbollsförbundet har beslutat att ställa in både den sista omgången för herrarna och slutspelet på både dam- och herrsidan. Det betyder att våra damer inte kommer att spela något slutspel och slutar på en 8:e plats i SHE. Vad som händer med kvallagen är ännu inte beslutat utan kommer att behandlas under veckan för ett slutgiltigt besked under fredagen.

”I samverkan med Svensk Elithandboll har Svenska Handbollförbundet gemensamt beslutat att ställa in omgång 33 i Handbollsligan samt SM-slutspelet i SHE och Handbollsligan. Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté kommer att se över konsekvenserna och lämna förslag gällande vårens upp- och nedflyttningar i det nationella seriesystemet för damer och herrar samt övriga tävlingsrelaterade konsekvenser.”

Det blev oundvikligt att ta det här beslutet nästan förväntat då alla ligor i andra sporter har lagt ner. Det kommer att bli en tuff tid framöver för alla inte minst för idrotten som kommer att få en svår ekonomisk situation. Hälsan är dock viktigast och det är viktigt att vi följer myndigheternas råd.

Dela detta :