Säsongen är över

12 mars, 2020 09:45 | Herrar

Säsongen tog slut för herrlaget på onsdagskvällen. Herrarna hade en chans att hänga på i kampen om en kvalplats till handbollens finrum Handbollsligan, men då krävdes det i första steget en seger mot Rimbo som kom på besök till Mimershallen. Rimbo ville för sin del slippa att bli indragna i negativt kval och hade därför också mycket att spela för.

Matchen blev initialt också precis så jämn som det kunde tänkas, 14 minuter in och vid ställningen 9-9 får hemmalaget dock bra träff i försvaret och kan göra ett litet ryck fram till 17-12, Jesper Filén och Simon Thorbjörnsson var i det närmsta 100%-iga och en stark bidragande anledning till rycket. Rimbo kämpar sig dock tillbaka in i matchen mycket tack vare Endrit Abdullahi och när halvtidsignalen ljuder är ställningen 18-17.

Kungälv sitter i förarsätet i början på andra och håller ledningen som mest med 18-14 och 24-20. Men efter 45 spelade minuter kommer Rimbo ikapp 26-26 och några minuter senare tar de ledningen, en ledning som de kan hålla hela vägen in till slutsignalen och matchen slutar i förlust för Kungälv 32-34.

Detta innebär att möjligheten att nå kvalplatsen till HBL är borta, men trots att besvikelsen hos killarna var stor måste laget ändå hyllas då de gjort en historisk insats och nått det bästa resultatet ett herrlag i Kungälvs HK någonsin åstadkommit. Nu vänter en för herrarna betydelselös match mot Skånela borta, men killarna tänker avsluta med flaggan i topp och behålla sin 6:e plats i serien.

Kungälvs HK: Jesper Filén 8, Simon Thorbjörnsson 8, Adam Jöhnsson 4, Daniel Wester 3, Jonathan Wikman 2, Linus Lövgren 2, Hannes Högström 2, Daniel Gustavsson, Andreas Franz, Thim Ahlin

Rimbo HK: Endrit Abdullahi 12, Jonas Andersson 7, Ken Tollbring 5, Sasha Milovanovic 5, Lynx Beverskog 2, Robin Devall 2, Niklas Jading

Publik: 310

Dela detta :