Snöplig förlust för herrarna

1 mars, 2020 12:17 | Herrar

En tuff uppgift väntade herrarna på lördagseftermiddagen. Hammarby stod för motståndet och båda lagen hade en agenda för att knipa poängen. Hemmalaget för att knipa en kvalplats till Handbollsligan då Amo samtidigt tappade en poäng i mötet med Karlskrona fanns chansen att verkligen utmana. Gästerna ville vinna för att fortfarande vara med i striden om direktplatsen till Handbollsligan, en plats som står mellan Aranäs och Hammarby.

Gästerna börjar bäst och tar ledningen, har 2-5 innan Kungälv krigar sig tillbaka in i matchen, gör 7 raka mål och har 9-5 innan Hammarby gör sitt nästa mål 10 minuter senare. Hemmalaget är det starkaste laget i första halvlek och kan gå till halvtidsvila i ledning 15-11.

Hammarby börjar andra halvlek bäst och jobbar sig successivt ikapp till 15-15, men Kungälv gör ånyo ett ryck och har 3 bollar tillgodo 23-20 med 10 minuter kvar. En utvisning och tre minuter senare är Hammarby ikapp och förbi 23-24 blir 23-26 och matchen verkar körd, men Kungälv tar sig samman och gör ett sista försök och har 25-26, men orkar inte gå ikapp utan gästerna vinner till sist med 26-28. En snöplig förlust då det faktiskt kändes som om killarna hade kontroll på matchen, men tiden tas i mål ….

Nu väntar serieledarna Aranäs borta på torsdag, Rimbo hemma den 11 mars innan serien avslutas med bortamatch mot Skånela. En tuff avslutning, men inte omöjligt med form som laget visat och det är 6 poäng att spela om så än kan mycket hända.

Kungälvs HK: Jesper Filén 5, Simon Thorbjörnsson 4, Adam Jöhnsson 4, Jonathan Wikman 3, Hannes Högström 3, Daniel Wester 2, Daniel Gustavsson, Linus Lövgren, Simon Källström, Andreas Franz, Thim Ahlin

Hammarby IF: Ludvig Lindeberg 9, Gustav Davidsson 5, Max Gugolz 3, Johan Nilsson 3, Kevin Eggan Johansson 2, Anders Wik Rydberg 2, Gunnar Pettersson 2, Fred Olsson 2

Dela detta :