0-1, lagmaskinen hackade

29 mars, 2022 08:41 | Damer

Kvartsfinal 1 i bäst av 5, Lugi stod för motståndet. Lugi har en positiv trend, Kungälvs lagmaskin hackar, 0-1. Så skulle man kunna kort beskriva läget just nu efter den första utav kvartsfinalerna.

Kungälv tog visserligen ledningen genom  Marie Wall till en jublande storpublik. Sedan tog Lugi över och gick fram till 2-5. Hamed tog en tidig timeout och tjejerna vaknade till och kom ikapp och förbi 8-7. Lagen följdes sedan åt, men Lugi gör ett nytt ryck och kan gå fram till halvtidsresultatet 10-15. Från minut 17 och framåt hackade hemmalaget anfallsspel betänkligt samtidigt som firma Navne/Löfqvist hade en bra period hos gästerna.

I andra halvlek går Lugi fram till 13-19 och 16-25 och hade full kontroll på händelserna, samtidigt som Kungälv spelade mycket i sidled, attackerna och skotten uteblev, många tekniska fel som gav Lugi enkla mål (6st i tom kasse), missade lägen och missade straffar (3). Trots att det inte var mycket som stämde denna kväll och att den berömda lagmaskinen hackade betänkligt gör man ändå 24 bollar, har bra koll på Bjerre som bombade sönder oss senast, men Navne var giganten med 10 mål och låg bakom hälften av Lugis mål och de vinner första kvartsfinalen rättvist med 24-30, men med lite olja i maskineriet, skärpa i läget och färre tekniska kan det vara omvänt i Lund.

Bara att släppa, göra bättre och ladda för ny match den 5 april i Lund.

Kungälv: Mia Lagumdzija 6, Wilma Pettersson 5, Alma Jöhnsson 5, Maja Fredén 3, Linnéa Rundberg 3, Marie Wall 2

Lugi: Emma Navne 10, Oliva Löfqvist 6, Cecilia Bjerre 4, Mariann Gabrielsen 4, Amanda Andersson 4, Lova Nyrell 2

Utvisningar: Kungälv 3×2, Lugi 3×2

Publik 478

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg