0-3 efter riktig rysare

10 april, 2022 10:17 | Damer

Damerna var tvingade att vinna tredje kvartsfinalen mot Lugi annars skulle säsongen vara över för denna gång. Starten blev annat än bra då Mia Lagumdzija var skadad och Maja Fredén sjuk. Lugi kunde gå fram till en ledning 0-3 innan Kungälvs för dagen bästa spelare Kristina Zubonja kunde reducera till 1-4.

Kungälv kommer ikapp 6-6, lagen byter sedan mål med varandra, men med 5 minuter kvar på första halvlek gör Lugi ett ryck fram till 10-14, Kungälv putsar till det något och halvleken slutar 12-15.

Början på andra halvlek ser till en början likadan ut med Lugi lite i förarsätet, Kungälv kämpar och sliter och kommer sakta men säkert närmare och med kvarten kvar är det helt jämt 19-19. Hemmalaget går sedan fram till en ledning 23-20 och har läge att utöka, men det är små marginaler i handboll och Kungälv blir aningen försiktiga. Lugi kommer tillbaka och när det ska avgöras är det kanske gästernas rutin som avgör till deras favör och seger med 25-26.

Självklart en stor besvikelse just där och då, men vi ska komma ihåg vilken otroligt bra säsong laget har gjort. Ett fullständigt nederlagstippat lag av både tränare och sk. experter har man motbevisat dem gång på gång. Kungälv slutar på en historisk 4:e plats i serien och med lite distans kommer tjejerna förstå vilken fantastisk säsong de gjort. Med lite mer rutin kommer detta lag bli ännu bättre.

Precis som för herrarna går man nu in i en ny fas, några spelare lämnar eller slutar, men de allra flesta fortsätter att vara med och bygga detta fantastiska lag som kommer att bli ännu bättre. Seniorkommttén kommer att återkomma med presentation kring detta. Marie Wall har vi redan skrivit och berättat att hon gör sin sista säsong och satsar på sin civila karriär. Vi kommer naturligtvis se var vi kan dra nytta av Maries fantastisk erfarenheter i föreningen. Amanda Sjöstrand Hallman lämnar för SHE kollegan Västerås Irsta och vi önskar henne stort lycka till.

Kungälv: Kristina Zubonja 8, Wilma Pettersson 4, Alma Jöhnsson 3, Linnéa Rundberg 3, Line Stenberg 3, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Yasminee Gluic 1, Madeleine Lindgren 1

Lugi HF: Cecille Bjerre 7, Ofelia Hallberg 5, Olivia Löfqvist 4, Filippa Hall 3, Emma Navne 3, Lova Nyrell 2, Amanda Andersson 2

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK