Återstart i serietopp

15 oktober, 2021 14:32 | Damer

Damerna har börjat säsongen på allra bästa sätt med två raka segrar, Heid 35-24 och Lugi 30-31. Sedan kom ett långt speluppehåll pga ATG Svenska cupen, Landslagsuppehåll och att nästa motståndare spelat EHF Europacupen.

Vi ställde några frågor till Hamed om hur läget är.

– Bortamatch mot Kristianstad HK som bl.a. gått till slutspel i ATG Svenska cupen och dessutom spelat europeisk cup under uppehållet, Hur ser du på förutsättningarna inför matchen?

Tycker vi har haft bra förutsättningar inför återstarten och nu närmast mot Kristianstad HK. Det är utan tvekan ett lag som hör hemma bland topp sex i ligan och som har flera individuella skickligheter. För oss kommer det handla om att försvara oss bra och stå emot deras duktiga anfallsspelare, samt ha med oss bra målvaktspel så finns det goda chanser få med oss poäng.

– Ni är obesegrade men har bara fått träna, träna och träna, hur påverkar det er?

Det positiva är att vi får träna på saker som vi vill jobba vidare på, mindre bra är väl att vi möjligtvis tappar en del matchrytm. Jag tycker dock vi har hållit upp det bra. Detta är inplanerat med uppehållen osv, så det är inget överraskande.

– Ni har också spelat en träningsmatch mot Kärra som ni besegrade med 31-27, vad tar ni med er därifrån?

Matchen mot Kärra nu i torsdags var enbart för att få tillbaka lite ”pirr” och laddningar inför kommande ligamatcher, här handlade om att repetera saker samt få utsätta oss i lite skarpa lägen. Vi gick runt på samtliga uttagna spelare och hade ingen som helst fokus på resultatet, gällande vår prestation får ta med oss våra 50 min medan våra sista 10min får vi se över och bli bättre.

– Hur ser det ut i truppen är alla friska och krya?

*Ta i trä – samtliga är friska och ser starka ut. Alva Söderbom är tillbaka från sin långvariga hjärnskakning och smyger sig in i spelet på ett bra sätt.

Vi önskar tjejerna lycka till på tisdag borta mot Kristianstad HF och ni som inte åker till Kristianstad för att stötta laget på plats kan stötta dem på Cmore.

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg