Återvändare Julklapp till KHK!

18 december, 2020 08:00 | Damer

I dessa tuffa tider är det sällsynt med positiva nyheter, men här kommer en fantastisk nyhet från Kungälvs HK.

Det är genom ett samarbete med våra fantastiska samarbetspartners MVG Bygg AB, Din Elkontakt, Dreamstar & Coop Kongahälla, som gjort det möjligt att vi nu kan presentera ett enastående nyförvärv till vår damtrupp.

Landslagsspelaren och utlandsproffset Marie Wall återvänder nu till sin moderklubb Kungälvs HK. Marie har hunnit fylla 28 år, blivit mamma och flyttat hem med familjen till Kungälv-

-Jag vill ställa upp för min moderklubb och känner stort engagemang för att hjälpa till. Jag ser potential i klubben och tror på Kungälvs HK, säger Marie.

-Jag hoppas på att kunna bidra med rutin och erfarenhet och att få komma in och känna sig som en KHK:are igen. Jag vet vad som krävs för att ligga i toppen och hoppas kunna bidra med den kunskap och de egenskaper som jag har både på och utanför planen, fortsätter hon.

Marie har ett JVM-guld i Dominikanska republiken 2010. Hon har spelat för H43/Lundagård i dåvarande elitserien. 2012 valde hon att spela för H65 Höör där hon utvecklats till en av Sveriges bästa vänstersexor. Marie fick landslags- och mästerskapsdebutera vid VM 2015 i Danmark och 2018 kom hon tillbaka till spel i Köpenhamn och blev också uttagen till VM i Japan 2019.

-Att Marie Wall vill komma hem till sin moderförening ser jag som en styrka hos Kungälvs HK. Hon kommer hem med flertal år från vår högsta liga, SM-guld, landskamper och en sejour som proffsspelare är något som gladeligen välkomnas tillbaka, säger Hamed Khazrai

-Marie är en allsidig handbollsspelare och jag ser hennes kompetens att kunna användas på 9m hos oss, även om hon huserade som vänstersexa i klubb och landslag. Utöver det sportsliga så kommer hon implementera rutin, erfarenhet och en stor dos av vinnarmentalitet för oss i gruppen. Marie har smygtränat, så det återstår att se när denna motor rivstartar, fortsätter han.

Kungälvs HK är självklart oerhört glada över att Marie valt att komma ”hem” och mycket tacksamma för att våra partners gjort det möjligt.

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK