Damerna orkade inte hela vägen

10 oktober, 2022 11:28 | Damer

Förra årets finalister och topptippade Skuru IK stod för motståndet på lördagseftermiddagen, men det var hemmalaget som började bäst.

Kungälv går fram till 5-1 och tvingar Skuru till en tidig timeout, den blev till en början fruktlös då hemmalaget trummade på med ett gediget försvars och målvaktsspel och efter 12 minuters spel stod det 8-3 på tavlan. Skuru är dock ett lag som hugger på varje misstag och med 2 minuter kvar kvitterar de till 14-14 och kan dessutom ta ledningen för första gången i matchen med 5 sekunder kvar på klockan, 14-15 som också blev halvtidsresultat.

I början på andra byter lagen mål med varandra, men orken på hemmalaget tryter och med kvarten kvar är det gästerna som rycker fram till 21-26, ett ryck som hemmalaget inte orkade hämta sig från utan Skuru kunde defilera fram till seger 26-36. Trots resultatet ett fall framåt och med lite mer bensin i tanken, fokus i avsluten och att man tar sina lägen så kommer man säkerligen börja plocka sina poäng.

Bra denna afton var åter Madeleine Lindgren som är snabb och säker i sitt läge, Agnes Åseskog gör en klart godkänd första halvlek. Wilma Pettersson sliter och kämpar som alltid. Nästa drabbning innan landslagsuppehållet är den 14/10 borta mot Kristianstad HK.

Kungälv: Madeleine Lindgren 7, Wilma Pettersson 5, Mia Lagumdjiza 5, Linnéa Rundberg 3, Maja Fredén 3, Alma Jöhnsson 2, Kristina Zubonja 1

Skuru: Alexandra Bjärrenholt 9, Amelia Lundbäck 4, Elin Åkesson 4, Rikke Nielsen 3, Jennifer Johansson 3, Kaja Stojilkovic 3, Malin Berndal 3, Clara Bergsten 2, Felicia Palm Robertsson 2, Ellen Voutilainen 1, Alice Salim 1, Alva Persson 1

Utvisningar: Kungälv 3×2,

 

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg