Derbyseger

3 februari, 2022 09:55 | Damer

Den uppskjutna derbymatchen mot Kärra spelades på onsdagskvällen och Kungälv drog åter längsta strået. Denna gång var man dessutom numret större.

Båda lagen saknade varsin viktig spelare, hemmalagets Meja Bernvid och Wilma Pettersson i gästerna. Kanske att det märktes något inledningsvis då det tog nästan 5 minuter innan nollan var spräckt, då utav en av planens giganter Mia Lagumdzija som går från klarhet till klarhet. Kungälv har efter 12 minuters spel ledningen med 1-8 där Mia redan piskat dit 5 bollar. Kärra tar sig samman något och har 7-11, Kungälv går till halvtidsledning 9-14 och det ser bra ut.

Försvaret står bra bakåt och Yasminee Gluic är briljant i målet denna afton.

Kärrra börjar andra halvlek bäst och tar sig närmare 12-15, men sedan är det åter stopp och trots att matchen blir ryckig med en radda utvisningar kan Kungälv tämligen enkelt glida ifrån till en stabil seger 18-27. Hamed spelade ut taktiska kort när Kärra desperat försökte punkta bort Mia och siffrorna kunde varit betydligt större.

Bra i hemmalaget var Alexandra Lundström som pricksköt in några fina bollar och Matilda Hjälmedala som var en pigg bekantskap på H9. I Kungälv var den mest lysande stjärnan Yasminee Gluic som stannade på 48%, Mia Lagumdzija som succesivt etablerar sig som en utav seriens bästa M9, Alma Jöhnsson som i sitt samspel med Mia gör att det ser enkelt ut. Men som allra bäst är laget, när KHK spelar som ett lag är de svåra att stoppa och det gjorde de stora stunder denna kväll. Två poäng in på kontot och Kungälv är på en 5:e plats i tabellen.

Nu väntar Skuru IK borta på lördag 14.00, matchen ser ni på Cmore, innan tjejerna tar emot Västerås hemma den 8:e, dagen innan restriktionerna hävs, men sånt är livet.

Kärra HF: Alexandra Lundström 6, Matilda Hjälmedala 5, Lovis Jansson 3, Olivia Sahlin 2, Emma Wiksfors, Cecilia Schön

Kungälvs HK: Mia Lagumdzija 8, Linnéa Rundberg 5, Alma Jöhnsson 4, Marie Wall 4, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Line Stenberg 2, Alva Söderbom, Kristina Zubonja

Utvisningar: Kärra 4×2, Kungälv 4×2

Publik: 150

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK