Förlust efter en bra halvlek

23 december, 2020 08:40 | Damer

Damerna åkte till Skåne på tisdagskvällen för att ta sig an en utav topplagen Höörs HK H65. det var inte många som på förhand trodde att Kungälv skulle komma hem med poäng, men damerna ville annat och till en början såg det ganska bra ut. Höör tar ledningen, men Kungälv kvitterar och går upp till 1-3, hemmalaget kommer ikapp och förbi och plötsligt står det 6-3 och här kunde det runnit iväg, men Kungälv kämpar emot och när signalen för halvtid ljuder är ställningen 12-11.

Första halvlek innehåller en rad tekniska fel, mest från hemmalaget och en hel del konstiga domslut som tyvärr inte gick Kungälvs väg. Försvaret stod upp väl och med några fler procent i statistiken för räddningar hade det mycket väl kunnat vara Kungälv som varit i ledningen.

I andra halvlek följs lagen åt de första 5 minuterna sedan gör Höör ett ryck som de sedan aldrig släpper och kan till sist vinna rättvist med 28-19.

– Finns bitar att ta med inför tiden som kommer, men fortfarande delar som vi inte är riktigt trygga med. Här håller vi oss till vår plan men Höör är en av de bästa i ligan på att straffa när minsta gruskorn kastas in. Vi blandar och ger i vårt anfallsspel, men bitvis åt det bättre hållet. Försvaret är på stående fot bra, men lyckas inte rädda ett par måste bollar som kan ge ytterligare en dimension trygghet. Det är tyvärr ett par sekvenser i mitten på andra där vi inte lyckas riktigt och istället för jämnare matchbild så rycker Höör ifrån och vi får en besvärlig sträcka fram till slutsignal. Rutin skaffas genom sådana här matcher, och vi har förhoppningar att det skall leda till att vi blir skarpare och bättre vid situationer och momentum kring kommande matcher.
Nu blir det ett par dagar ledighet inför dubbelmöte mot Heid, och därefter blir det att blåsa på efter årsskiftet. Vi längtar, säger Hamed Khazrai.

Höör HK H 65: Isabelle Andersson 8, Malin Sandberg 5, Emma Lindqvist 4, Amelia Lundbäck 3, Evelina Källhage 2, Binto Linnér 2, Alma Skretting, Victoria Larsson, Linnea Pripp, Michaela Fransson

Kungälvs HK: Mia Lagumdzija 4, Maja Fredén 4, Wilma Pettersson 3, Linnea Rundberg 2, Charite Mumbongo 2, Amanda Borgström, Alma Jöhnsson, Madeleine Lindgren, Kristina Zubonja

Arkiv Foto: Handboll på Bild & Film

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg