Förlust med uddamålet

27 januari, 2021 15:26 | Damer

Damerna förlorade med uddamålet på tisdagskvällen borta mot Kristianstad. Lagen möttes så sent som 16 januari i Mimershallen och då vann Kristianstad stort (20-30). det var ett ganska revanschsuget Kungälv som stod på banan denna kväll.

Kungälv går också fram till 0-3, Kristianstad kommer tillbaka och tar ledningen med 4-3. Kristianstad gör ett litet ryck fram till 10-7, men Kungälv kämpar sig tillbaka. Lagen följs sedan åt och byter mål med varandra och halvleken slutar oavgjort 11-11.

Kungälv börjar också andra halvlek bäst och går fram till 12-14, men precis som i första halvlek kommer Kristianstad tillbaka och vid spelade 46 minuter tar man åter ledningen 18-17, då har Kungälv haft flera chanser att göra ett ryck, men inte tagit vara på chanserna. Istället är det hemmalaget som får en tvåmålsledning och trots att Kungälv kämpar och sliter räcker inte tiden till för att åter komma ikapp utan Kristianstad vinner med uddamålet 23-22.

Trots allt ett litet fall framåt och den där lilla skärpan i avsluten, där vi missar 12 lägen, hade kanske gjort att poängen hade hamnat i Kungälv. Linnéa Björkman har en godkänd räddningsprocent på 37%, men vi har som sagt för många missade avslut för att kunna vinna matchen.

Nu väntar serieledarna Höörs HK H65 som bara förlorat 2 kamper denna säsong, båda mor Skuru, besegrade senast VästeråsIrsta med 26-20 anförda Isabelle Andersson och Emma Lindqvist i en för övrigt komplett trupp med spelare som Amelia Lundbäck, Evelina Källhage och Emma Rask för att nämna några.

Matchen ser ni på C more eller hos vår partner O´Learys Kongahälla, stötta tjejerna genom att köpa en soffbiljett till valfri summa, swisha till 123 615 15 00

Kristianstad HK: Martina Crhova 8, Sarah Carlström 7, Maja Hansson 3, Emilia Andersson 2, Martina Weisenbilderova 2, Jovana Bogojevic

Kungälvs HK: Amanda Borgström 5, Charite Mumbongo 5, Mia Lagumdzija 4, Maja Fredén 3, Linnéa Rundberg 2, Kristina Zubonja 2, Line Stenberg

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK