Förlust mot Lugi

24 oktober, 2020 11:35 | Damer

Damerna åkte till Lund på fredagen för att ta sig an Lugi HF som innan matchen stod på 2 segrar och 2 förluster medan Kungälv hittills segrat en gång. Lugi är ett bra lag med starkt skytte och snabba omställningar, men Kungälv hanterade det väldigt bra i 45 minuter.

Kungälv hade gjort sin läxa och stod bra i försvaret vilket gav Lugi få chanser att göra mål och när det väl gick på avslut var Yasminee stundtals omutlig i målet. Problemet var dock att lika effektiva som Kungälv var bakåt lika ineffektiva var man framåt. det går lite för långsamt och det tar för lång tid innan man kommer till avslut, oftast är armen för passivt spel uppe och man tvingas att ta avslut som inte alltid blir så bra. Ändå är man i förarsätet och det bättre laget i första halvlek och kan gå till pausvila i ledning 7-9.

Andra halvlek ser i princip likadan ut, anfallsspelet går trögt, bakåt ser det fortsatt bra ut, dock lyckas man inte stoppa Tyra Axnér lika effektivt vilket innebär att hon kan prickskjuta vid ett antal tillfällen. Lugi går ikapp och förbi, lagen håller jämna steg, men vid ställningen 17-16 och sju minuter kvar gör Lugi mål och Kungälv tvingas chansa lite för att gå ikapp, men ett tekniskt fel gör att hemmalaget kan göra mål i öppen kasse och matchen är i princip slut. Slutresultatet skrevs till hemmaseger för Lugi med 20-17, ett resultat som borde varit omvänt.

– Vi höll oss till planen och släpper bara 20 mot ett starkt skyttelag, men vi har bekymmer i anfallsspelet idag och hittar inte de lägen som vi bör. Återigen är vi inte tillräckligt skarpa nog när det ska avgöras och här behöver vi hitta mer fantasi framöver, säger Hamed.

Vi får se om de hittat fler följder och mer fantasi redan på onsdag då IK sävehof kommer på besök till Mimershallen.

Lugi HF: Tyra Axnér 10, Julia Eriksson 3, Emma Ejdrup Navne 2, Olivia Löfqvist 2, Julia Olsson 2, Beatrice Nilsson

Kungälvs HK: Charite Mumbongo 5, Madeleine Lindgren 4, Amanda Borgström 2, Elin Sige 2, Mia Lagumdzija, Linnea Rundberg, Wilma Pettersson, Kristina Zubonja

Foto: Linus Olsson

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg