Inför Kungälv vs. Skara

9 december, 2020 07:00 | Damer

Inför Skara är det nu tre veckor sedan vi spelade match,  senast var mot Boden där det blev vinst med 29-19, även det efter ett längre speluppehåll, så det kanske passar oss. Tufft att säga att vi under hösten haft matchintensitet, men vi vet också vad som kommer vänta oss nu framöver där schemat är späckat med matcher fram till sista ligamatchen.

Matchen mot Skara är en flyttad match , och spelas därför nu under mästerskapsuppehållet. Skara som innan uppehållet varit oerhört stabila och har i mina ögon en ligans mest rutinerade och erfarna trupp som kommer till Mimershallen, bl.a. med sitt nyförvärv fd Kungälvs målvakten Johanna Kjellman. Med i truppen finns också spelare som Melanie Felber som snittat 5 mål/match, Mikaela Johansson som styr från sin M) position och alltid farliga Maja Eriksson på H9. Så som sagt ett kompetent lag som alltid är tuffa att möta.

Efter tre veckor utan matchande är det svårt att säga var lagen står nånstans. Kungälvs damer ser framemot att spela igen, de har gjort bra saker med sin träning och vi har en förhoppning att kunna få ut detta i denna och kommande matcher.

I hemmalaget är de flesta spelarna i träning, Amanda Sjöstrand Hallman närmar sig comeback och vår trognaste spelare Elin Sige gör i och med denna match sin sista i Kungälvs tröjan då hon nu lägger skorna på hyllan. Elin är en ikon och fantastisk förebild för många unga handbollsspelare, lojal, träningsvillig och en spelare som alltid ger 100%. Vi kommer sakna Elin och självklart avtackar vi henna som sig bör idag, men då vi inte får ha publik är planen att vi också gör en ordentlig avtackning under våren då vi förhoppningsvis åter kan fylla läktarna.

Matchen ser ni på C more eller hos vår partner O´Learys Kongahälla och stöttar laget gör ni bäst genom att köpa en soffbiljett och swisha till 123 615 15 00, märk med ”Soffbiljett”

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg