Inför slutspelet

23 mars, 2022 13:40 | Damer

Det är dags för slutspel i damernas SHE. Kungälv slutade på 4:e plats vilket innebär att man har hemmafördel i kvartsfinalerna som spelas bäst av 5 matcher. För motståndet står Lugi HF som slutade 5:a i serien och där lagen har varsin seger i mötena i serien.

I Lugi hittar vi spelmotorn Emma Navne och hårt skjutande Cecilia Bjerre som tillsammans med Olivia Löfqvist stått för 324 utav Lugis 603 gjorda mål denna säsongen. dessa 3 behöver Kungälv ha koll på och få hål på Hanna Popaja som storspelade mot Kungälv senast och snittar på 31%.

Kungälv har sin styrka i laget som när de får allt att stämma kan besegra i princip vilket lag som helst. Flera spelare har stuckit ut denna säsongen, Mia Lagumdzjia måste självklart nämnas med sina 153 mål hamnade hon på 2:a plats i skytteligan, Wilma Petterssons, Maja Fredéns och Kristina Zubonjas mod, Line Stenbergs hårda skott och finurliga inspel, Alva Söderboms tuffa försvarsspel, Alma Jöhnsson och Amanda Sjöstrand Hallmans försvar och M6 spel, Marie Walls flygande kontringar, Linnéa Rundberg, Elin Cindric och Madeleine Lindgren som är säkra i läget. Yasminne Gluic som stundtals kan spika igen helt och Agnes Åseskog som går från klarhet till klarhet, men som sagt är det framförallt lagmaskinen Kungälvs HK som måste besegras.

Lagen laddar just nu förfullt inför kvartsfinalerna som spelas enligt följande:

  • 1. Kungälvs HK – Lugi HF, Måndag 28 mars 19.00, Mimershallen
  • 2. Lugi HF – Kungälvs HK, Tisdag 5 april 19.00, Sparbanken Skåne Arena
  • 3. Kungälvs HK – Lugi HF, Lördag 9 april 13.30, Mimershallen

(Eventuellt match 4 & 5 enligt nedan)   

  • 4. Lugi HF – Kungälvs HK, Torsdag 14 april 19:00, Sparbanken Skåne Arena
  • 5. Kungälvs HK – Lugi HF, Söndag 17 april 16:00, Mimershallen

Vi reserverar oss naturligtvis för eventuella matchändringar.

Detta vill ni naturligtvis inte missa så in och boka era biljetter på https://kungalvhk.ebiljett.nu/ biljetterna släpps ca 1 vecka innan match.

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK