Kungälv bästa laget i Västerås

28 december, 2021 13:13 | Damer

SHE drog igång, efter drygt en månads uppehåll för damerna, borta mot VästeråsIrsta HF. En för damerna lite av en mardrömsmotståndare då man inte lyckats besegra dem mer än 1 gång på de senaste 6 mötena och det var längesedan. Västerås har också ett tämligen namnkunnigt lag på pappret med spelare som Anna Olsson, Hanna Flodman och Isabella Mouratidou, men när pipan blåser för avkast gäller inga gamla meriter eller tidigare insatser, då är det här och nu som gäller.

Kungälv har ett lag som vet att de behöver göra jobbet tillsammans som ett lag, men även här börjar väl en del bli mer eller mindre namnkunniga.

Västerås börjar klart bäst och går snabbt fram till 4-2, men Kungälv biter sig fast och gör 5-5 genom Kristina Zubonja. Västerås gör sedan ett litet ryck mycket tack vare ett fint skytte där Kungälv blir för låga och låter Hanna Flodman prickskjuta från 9m. Vid 11-7 tar Kungälv timeout och lyckas stoppa blödningen något, gör 2 snabba mål fram till 11-9, men Västerås fortsätter pumpa på och rycker åter till 15-11 och 16-12. Kungälv gör en sista kraftansträngning för att ta sig närmare och precis sekunden innan halvtidsvilan prickar Wilma Pettersson in halvtidsresultatet 16-15.

Västerås gör 17-15, sedan åker hemmalaget på 2 utvisningar och då passar Kungälv på att göra 6 raka bollar och har plötsligt 4 bollars ledning. Man står bättre bakåt, får bra träff på skyttarna och Yasminee Gluic gör en hel del räddningar och dessutom ett mål. Framåt är det bra tryck i spelat och man gör mål i alla positioner. Västerås kämpar för att komma tillbaka in i matchen, men denna kväll är Kungälv det bättre laget och kan ganska säkert hålla hemmalaget på avstånd och glider succesivt ifrån till en stabil seger 27-34. Många var bra i Kungälv denna kväll och det är svårt att plocka fram någon enskild spelare, inte mindre än 10 målskyttar, men ett extra plus går till Linnéa Rundberg med 7 strutar på 8 försök, Wilma Pettersson som föredömligt leder laget som kapten, Mia Lagumdzija som har ett spelsinne få förunnat och Yasminee Gluic som är på gång igen (32%) denna gång, vi skulle kunna radda upp hela laget.

Kungälv som innan säsong tippats långt ner i tabellen utav sk. ”experter” ligger nu på en 4:e plats . Samma ”experter” var också frågande till vem som skulle göra målen i Kungälv och återigen visar laget att alla är med och bidrar till det. Kungälvs HK damer version 2021/2022 är ett lag, med en genomsnittsålder under 22 år, och med en ledarstab som har förmågan att plocka fram det bästa ur varje individ. Vi får se hur långt det räcker, men hittills har säsongen och insatserna varit klart godkända.

Det är långt kvar innan bokslut ska göras och nästa hinder på vägen är Höörs HK H65 på torsdag 30 december 19.00, var med på plats i Mimershallen och heja fram våra tjejer till ännu en framgång. Biljetter hittar ni på kungalvhk.ebiljett.nu , var med och fyll hallen.

OBS! Alla över 18 år måste kunna uppvisa godkänt vaccinationsbevis.

VästeråsIrsta HF: Hanna Flodman 10, Johanna Hellgren 4, Viktoria Högström Unell 4, Ellen Göthlin 3, Tilde Skoog 3, Ulrika Olsson, Viola Paulsen, Love Kumlin

Kungälvs HK: Linnéa Rundberg 7, Mia Lagumdzija 6, Kristina Zubonja 5, Wilma Pettersson 4, Marie Wall 4, Alma Jöhnsson 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Maja Fredén 2, Yasminee Gluic, Madeleine Lindgren

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK