Onödigt spännande i första segern

16 oktober, 2022 14:35 | Damer

Damerna åkte till Kristianstad på fredagskvällen för att försöka ta sina första poäng i SHE. Det lyckades de med och bärgade hem 2 poäng, men det blev onödigt spännande mot slutet.

Lagen följdes åt i målprotokollet till en början, men efter 12 minuters spel gör Kungälv ett ryck fram till 4-7 och en för dagen målsugen Wilma Pettersson gör 3 raka KHK mål fram till 9-16 i en första halvlek som slutar 11-17. Redan nämnda Wilma tillsammans med Mia Lagumdzija var på bästa humör och en stor del i att man tog en klar ledning. Med ett bra försvarsspel stressades hemmalaget till misstag gång på gång.

I början på andra behåller man skärpan och har 14-21 och med 10 minuter kvar känns det kassaskåpssäkert med 19-26 på resultattavlan. Då börjar Kristianstad chansa vilt samtidigt som Kungälv såg ut att ha nerverna på utsidan. Klyschigt men rädslan att förlora var uppenbar och Kristianstad kröp allt närmare och med mindre än minuten kvar gör de 27-28, men en för dagen målmedveten Wilma Petterson avgör definitivt matchen när hon på egen hand vräker sig igenom och gör matchens sista mål fram till 27-29.

Stundtals ser det riktigt bra ut, men åter tappar man efter 50 minuter, bara att jobba vidare. Nu väntar åttondelsfinal match 2 borta mot Skara HF den 19 oktober 19:00, sedan ett speluppehåll fram till den 23 november då man tar emot BK Heid på hemmaplan.

Kristianstad: Lovisa Delac 8, Jovana Bogojevic 7, Siw Aabech 7, Beyaza Karacam 2, Andrea Tecar 2, Maja Lindborg 1

Kungälv: Mia Lagumdzija 7, Wilma Pettersson 7, Madeleine Lindgren 6, Alma Jöhnsson 3, Maja Fredén 2, Linnéa Rundberg 2, Sarah Torngren 1, Kristina Zubonja 1

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg