Poäng i slutsekunden, nu väntar Sävehof

10 januari, 2021 17:13 | Damer

Damerna åkte till Boden för att ta sig an tabelljumbon. Kanske att det smög sig in en ”det fixar sig” känsla i laget för det var långt ifrån topp nivå ur prestationsvinkel.

Boden tog kommandot och satt väl mer eller mindre i förarsätet hela matchen, endast vid två tillfällen var Kungälv ikapp, vid 9-9 och vid slutresultatet 19-19. – Vi var rent utav usla idag. Vi var inte förberedda mentalt att resa till Boden och vi spelar absolut ingen bra handboll. Vi ska vara nöjda med att vi bara släpper in 19 mål. Ska jag vara objektiv, och ta bort tränarögonen, så är det ren tur idag att vi tar poäng, säger Hamed efter matchen. Vi har alldeles för många tekniska fel, det tar många gånger för lång tid att komma till attack och vi spelar lite för mycket en och en. Dessutom missar vi en hel del frilägen och gör en del felval.

Med 20 sekunder kvar leder Boden med 19-18 när Kungälv vinner bollen, sedan händer något konstigt, KHK tar timeout med 6 sekunder kvar på matchuret i hallen, men delegaten blåser av för full tid. Efter lång väntan besluts att det är 6 sekunder kvar och Charité räddar oss ännu en gång och trycker in 19-19. Med facit i hand efter ett antal incidenter med tidtagning kanske man behöver se över fler och bättre tekniska lösningar.

Vi lägger det bakom oss och fokuserar på den uppskjutna hemmamatchen mot IK Sävehof redan på tisdag 12 januari  19.00. Sävehof som senast körde över Önnered med hela 32-19 i derbyt blir en väldigt tuff uppgift och svår nöt att knäcka. Då kommer det behövas att vi tar ett kliv på samtliga positioner, från målvakt till pivot och i samtliga spelsekvenser, men här finns allt att vinna och inget att förlora.

Boden Handboll IF: Sara Nordström 4, Kalia Klomp 4, Nelly Plazanet 4, Faith Eriksson 2, Lotta Kulju, Alma Mikaelsson, Moa Nilsson, Laura Eskebjerg Eggert, Yasmin Domonji

Kungälvs HK: Linnea Rundberg 4, Amanda Borgström 4 (1), Charite Mumbongo 3, Mia Lagumdzija 2, Maja Fredén 2, Alma Jöhnsson, Madeleine Lindgren, Elin Cindric, Wilma Pettersson

 

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK