Seger i återstarten

22 november, 2020 09:45 | Damer

Efter ett långt speluppehåll pga corona var det ett mycket spelsuget Kungälv som skulle göra en nystart på säsongen. Efter en sådan ryckig inledning och långt uppehåll där motståndarna spelat betydligt fler matcher var det svårt att veta om matchtempot fanns på plats, vilket också syntes inledningsvis.

Gästande Boden är de som börjar bäst och går fram till 0-2, en tvåmåls ledning de håller i 16 minuter då hemmalaget gör 6 raka bollar och vänder matchen. Kungälvs får stopp bakåt och tvingar Boden till enkla misstag samtidigt som Kungälv fortsätter med bra tryck och avslut från alla positioner och kan gå till halvtidsvila i ledning 14-7.

Andra halvlek blir mer eller mindre en transportsträcka där Kungälv slappnar av lite och kunde lufta hela laget och enkelt glida fram till en 10 måls seger 29-19. Skönt att vinna efter ett sådant långt uppehåll och visa att saker börjar sitta där de ska. Framöver gäller det att vara med redan från start då det väntas betydligt tuffare motstånd och där misstag straffas hårt.

– Jag har inte mycket mer att säga än att jag är nöjd och att alla bidrar till segern idag, säger Hamed, men vi stannar inte här utan blickar framåt för fler segrar och poäng. Många spelare bidrog idag, inte minst kanterna, Amanda Borgström, Madeleine Lindgren och matchens lirare Linnéa Rundberg. I motståndarlaget Boden var det Moa Nilsson (6) och Laura Eskebjerg Eggert (7) som mest stod  för målproduktionen i laget. Moa Nilsson är en lurig spelare som oroar hela tiden och är i mångt och mycket motorn i laget.

Seger  innebar att Kungälv klättrade upp till en 9:e plats och med hela 4 matcher mindre spelade än lagen ovanför finns det goda chanser att avancera än mer. Nu väntar åter ett speluppehåll, denna gång pga landslagsverksamhet och för samtliga lag i serien. Nästa batalj för damerna blir den 12 december då den uppskjutna matchen mot Skara HF skall spelas.

Kungälvs HK: Linnea Rundberg 5, Amanda Borgström 4, Alma Jöhnsson 3, Madeleine Lindgren 3, Kristina Zubonja 3, Charite Mumbongo 3, Mia Lagumdzija 2, Wilma Pettersson 2, Maja Fredén 2, Emma Wiksfors, Elin Sige

Boden Handboll IF: Laura Eskebjerg Eggert 7, Moa Nilsson 6, Yasmin Domonji 2, Anamaria Boras 2, Kalia Klomp 2

Utvisningar: Kungälv 3×2, Boden 3×2

Foto: Hanna Lindström

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg