Seger i derbyt mot Önnered

31 oktober, 2021 18:30 | Damer

Ett derby är alltid ett derby. Bortaplan mot hårdsatsande Önnered är alltid en tuff match, men idag vann motivation och lagkänsla.

Efter två raka förluster fanns en stark känsla av revansch hos våra damer. Tjejerna älskar derby och när de agerar som ett lag, precis som idag är de inte lätta att ha och göra med. Bortaplan mot Önnered är alltid roliga, täta och tuffa matcher att spela och Kungälv har haft lite plus mot hemmalaget och fortsätter att ha det. Kungälv tar ledningen i första halvlek där lagen turas om att hålla i taktpinnen, men efter 10 min har ÖHK ledningen med 2 bollar 6-4 och KHK tar timeout. Lagen byter mål med varandra och efter 22 minuter är Kungälv i ledningen 11-12 och Önnereds tur att ta timeout. Halvleken fortsätter på samma vis i en tät. tuff och mycket underhållande match där halvleken slutar helt jämt 15-15.

I andra halvlek är det Kungälv som är det starkaste laget och som hela tiden sitter i förarsätet och leder med 1-2 bollar. Önnered jobbar sig ändå tillbaka in i matchen och 50 minuter in kommer också kvitteringen 24-24, under kommande 5 minuter byter lagen mål, kastar bort bollar och visar påtagliga nerver. Wilma Pettersson leder dock sitt lag framåt och gör26-27 och när Mia Lagumdzija serverar Marie Wall en japan fram till 26-27 med 3.30 kvar av matchen känns det som om att allt annat än 2 poäng vore orättvist. Önnered reducerar 27-28 och båda lagen får en chans att trycka in en boll, de som lyckas är Kungälv som genom Elin Cindric fastställer slutresultatet till en rättvis seger 27-29.

Lagmoral, kämpar insats och bra försvarsspel är grunden till segern och våra damer har börjar säsongen på allra bästa sätt. Idag är det framförallt laget som är grunden till segern, men kul att se att Alva Söderblom är påväg in i laget, hon gör en stark insats bakåt tillsammans med Alma som 3:or. Line Stenberg kommer in och rör om i grytan och med 2 grymma skott i mål, Yasminee och Agnes i målet gör några avgörande räddningar och lagkapten Wilma Pettersson leder sitt lag med slit och finess. Innan säsong frågade ”experterna” vem som skulle göra målen i KHK, svaret är alla ;). I och med segern har tjejerna nu tagit 6 poäng av 10 möjliga.

Nu väntar IK Sävehof på bortaplan den 7 november 16:00, ännu ett derby, åter på bortaplan, tjejerna älskar det och vi ses väl där tänker jag, för nya framgångar.

Önnered: Evelina Källhage 9, Fanny Elovsson 7, Moa Boqvist 3, Linnéa Säreborn 2, Mette Bejder 2, Hanna Örtorp 2, Elin Hallagård 1, Nora Lundell 1

Kungälvs HK: Wilma Pettersson 6, Mia Lagumdzija 4, Alma Jöhnsson 4, Maja Fredén 4, Madeleine Lindgren 3, Elin Cindric 2, Linnéa Rundberg 2, Line Stenberg 2, Kristina Zubonja 1, Marie Wall 1

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK