Seger i derbyt

16 januari, 2022 13:33 | Damer

Det är ca 8 km mellan Lillekärrshallen och Mimershallen och trots att Kärra och Kungälv är från olika kommuner så blir det inte mer derby än såhär. Alla som håller på med idrott vet att i just derbyn finns det liksom ingen logik. Hemmalaget låg inför mötet på en 5:e plats i serien med 10 inspelade poäng och gästerna Kärra på 12:e och sista plats med 2 pinnar, men allt sådant är betydelselöst i ett derby.

Kärra är dessutom klyschigt men sant bättre än tabelläget och börjar dessutom bäst och helt respektlöst. Meja Bernvid, Maria Sundin och Emma Wiksfors satte tonen och gästerna gick fram till 3-6 innan Kungälv började få ordning på spelet och där firma Pettersson-Lagumdzija började producera, 14 minuter in i matchen är det kvitterat 7-7 och när Mia gör 9-8 är hemmalaget förbi för första gången i matchen. Lagen byter sedan mål med varandra, men Lagumdzija gör 15-13 på laget 7:e (!) straff vilket också blir halvtidsresultat.

Kärra börjar andra halvlek bäst och kommer ikapp 17-17 efter 5 minuters spel, åter igen anförda av Bernvid och Wiksfors som lite för enkelt fick komma till ostörda lägen. I Kungälv fanns för kvällen en spelglad Mia Lagumdzija som styrde spelet, tog egna lägen och drev spelet framåt, samtidigt gör Agnes Åseskog en del fina räddningar i målet och strax hade hemmalaget skapat ett 4 måls övertag 23-19 och här kunde kanske matchen punkterats. Men som sagt ett derby är ett derby och Kärra ger sig aldrig. Med 10 minuter kvar krymper ledningen till 2 bollar 27-25, men närmare än så kommer inte Kärra denna kväll utan Kungälv kan till sist vinna med 32-28.

Segern innebär att Kungälv i skrivande stund ligger på en historisk 3:e plats. Mia Lagumdzija som nyss förlängt sitt kontrakt gör inte mindre än 12 mål (4) och är lysande denna gång. Wilma Pettersson är stabil och trots att Kärra var väl pålästa om Alma Jöhnnsons och Amanda Sjöström Hallmans farlighet på M6 hittade Kungälv nya lösningar.

Nu väntar Höör på bortaplan den 22:e, här har Kungälv revansch att utkräva efter förlusten hemma, men då behöver en del saker finjusteras och förbättras. Försvars- och målvaktsspel måste upp i nivå så att vi kan få de enkla målen, framåt löser laget det och risk för underskattning finns nog inte.

Kungälvs HK: Mia Lagumdzija 12, Wilma Pettersson 5, Madeleine Lindgren 4, Kristina Zubonja 4, Linnéa Rundberg 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Maja Fredén 2, Alma Jöhnsson

Kärra HF: Meja Bernvid 8, Emma Wiksfors 7, Matilda Hjälmedala 3, Cecilia Schön 3, Alexandra Lundström 3, Maria Sundin 2, Emmie Svensson, Elsa Aling

Utvisningar: Kungälv 3×2, Kärra 3×2

Publik 350

Foto: Hanna Lindström

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg