Seger i match 2

8 september, 2021 09:19 | Damer

Efter en rejäl förlust i första åttondelen i ATG Svenska Cupen hemma mot Sävehof, var det dags för retur i Partille. Sävehof satte samtliga sina shoot-outs medans Kungälv satte en vilket gav hemmalaget fördel med 3-1 när spelet drog igång. Sävehof är också inledningsvis starkast och det såg ut som om det skulle kunna bli en repris av första matchen.

Hemmalaget går fram till ledning 7-2 och 13 minuter in i matchen står det 10-4 och Kungälv tar en timeout, vad som sades i den vet vi inte men där och då händer något. Kungälv gör 3 raka mål och jobbar sig sakteliga in i matchen, försvaret jobbar hårt och får en del bra räddningar och när halvtidssignalen ljuder är ställningen 12-11.

I andra halvlek börjar lagen att byta mål med varandra, försvaret står riktigt bra och en för kvällen storspelande Yasminee Gluic börjar plocka bollar och rädda den ena straffen efter den andra. När klockan står på 42.38 gör Madeleine Lindgren mål vilket betyder ledning för Kungälv 14-15. Matchen står och väger, Yasminee räddar ytterligare en straff och Maja Fredén gör 15-17 och tvingar Sävehof till en timeout.  Med 2,5 minut kvar kvitterar Sävehof till 19-19, men med ett uppoffrande spel där man jobbar för varandra, ett stabilt försvars- och målvaktsspel kan Kungälv till sist vinna matchen med 20-21 och revanschen är ett faktum.

Nu räcker tyvärr inte segern till avancemang då Sävehof hade många bollar att gå på, men insatsen gör att man kan ladda inför seriepremiären den 18 september 15:00 mot BK Heid hemma i Mimershallen med en go känsla.

Kungälv: Wilma Pettersson 5, Mia Lagumdzija 4, Maja Fredén 4, Marie Wall 3, Linnéa Rundberg 2,  Madeleine Lindgren 2, Line Stenberg 1

Sävehof: Laura Jensen 6, Nina Koppang 5, Linn Andersson 3, Thea Blomst 2, Elin Heikka 1, Ida Sembe 1, Frida Rosell 1

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK