Slarvigt i förlustmatch mot Höör

22 januari, 2022 16:47 | Damer

Damerna åkte till Höör på lördagseftermiddagen för returmötet med Höörs HK H65. Förra mötet blev en knapp förlust (19-21) efter att ha haft ledningen i stora delar av matchen så damerna var revanschsugna.

Första halvlek är jämn och bjöd på ett frejdigt spel med högt tempo och massor av missade lägen, framförallt från Kungälv, stolpträffar, två gånger missat öppet mål och en radda skott utanför, stundtals trodde man att målen var mindre i Höör än på andra ställen. Höör har bättre fokus i avsluten och har som mest ledningen med 11-8, men en stark forcering mot slutet gör att halvtidsresultatet stannar vid 12-11. Med bättre fokus i anfallsspelet och avsluten hade Kungälv mycket väl kunnat vara i ledningen med några bollar.

I andra halvlek kvitterar Marie Wall till 12-12 och Mia Lagumdzija till 13-13, sedan gör Höör ett litet ryck, mycket tack vare en storspelande Gry Bergendahl i målet. Vid ställningen 16-14 får Kungälv en tveksam utvisning där Höör går fram till 19-14 och matchen känns körd.

Kungälv kämpar men ser trötta och håglösa ut, borta är det som varit lagets signum, lagspelet, att kämpa för varandra, sätta varandra i lägen, vilket gör att man tar ganska dåliga lägen och svaga avslut. Höör sätter sina lägen och kan till slut glida ifrån till seger 24-16 och tjejerna får åka hem och jobba vidare. Bara att bryta ihop och komma igen. Ta med det som ändå var bra, försvarsspelet såg stundtals bättre ut, med Alma och Alva som treor blir vi stora och starka i mitten. Idag funkade inte anfallsspelet, men det vet vi att det kan mycket bättre.

Närmast väntar VästeråsIrsta hemma den 29:e 15:00, nya tag då.

Höör HK H 65: Amelia Lundbäck 5, Malin Sandberg 5, Emma Nuhanovic 4, Ida Gullberg 3, Emma Rask 2, Emma Jönsson, Alma Skretting, Victoria Larsson, Filippa Nyman, Anna Olsson

Kungälvs HK: Mia Lagumdzija 5, Marie Wall 3, Alma Jöhnsson 2, Linnéa Rundberg 2, Wilma Pettersson 2, Maja Fredén 2

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK