TACK FÖR ALLT MARIE!

24 mars, 2022 08:00 | Damer

Marie Wall har bestämt sig för att sluta med handboll på elitnivå efter denna säsongen. Marie är och har varit en ambassadör för Kungälvs HK, med ett stort hjärta för sin moderförening, vilket hon visade inte minst när hon valde att komma hem till Kungälv efter sina äventyr i Sverige och världen. När hon lämnade KHK för spel i H43/Lundagård gjorde hon några fina säsonger i dåvarande Elitserien och i Höörs HK H65  utvecklades hon till en utav Sveriges bästa V6 och var med och vann EHF cupen. Hon fick internationell rutin redan som J-landslagsspelare där hon har ett VM guld att stoltsera med och ett A-VM  i Danmark 2015. Marie blev också proffs 2018 i Köpenhamn och togs ut till VM 2019. Efter att hon blev mamma kom hon hem till oss i KHK 2021.

– Jag vill och behöver ha mer tid till familjen och jag har varit med många år i toppen nu så jag börjar känna mig nöjd med min elithandbollskarriär. Jag har haft en fantastisk tid i Kungälvs HK och är så tacksam att man trodde på mig och gav mig chansen. Det känns lite ledsamt och tråkigt att lämna laget, tjejerna och ledarna runt omkring är helt fantastiska, men efter slutspelet är det liksom dags, säger Marie.

– Slutet gott , allting gott när det gäller Marie Wall. Det har varit en ära för mig som tränare att haft med henne här. Ren och skär fullblodsproffs som betytt mer än vad folk anar för denna grupp. Hon har smittat av sig vad som krävs för att nå den karriären hon haft och våra spelare har tagit rygg på henne Idag och Framöver, säger Hamed.

Nu lägger alltså en fantastisk handbollsspelare, som vi är så stolta över, skorna på hyllan efter denna säsongen, men först ska hon förhoppningsvis föra Kungälv än längre in i slutspelet. Marie bor i Kungälv och vi i Kungälvs HK tackar för allt Marie gjort för oss och önskar henne en härlig ”pensionering” och ser fram emot att få engagera henne i någon annan roll i vår förening.

Tack för allt…

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK