Upp som en sol….

31 december, 2021 09:13 | Damer

… och ner som en pannkaka, skulle man kunna säga, men det är idrott och det är handboll och vi har lärt oss att allt kan hända, bollen är rund och att tiden tas i mål.

Men vi tar det från början. Kungälv kom till hemmamatchen mot Höör med en meriterande seger borta mot Västerås. Höör kom till match med en svidande förlust senast mot Heid och dessutom utan en radda spelare som stod på skadelistan, jobbigt läge för de ena och kanske viss hybris för de andra.

Hemmalaget börjar klart bäst och har efter kvarten spelad en ledning med 8-3 och tvingar Höör till en timeout som fick viss effekt och gästerna kryper lite närmare till 9-6. Kungälv trummar dock på och snart är ledningen 13-8 i en halvlek som slutar 13-9. En bra halvlek av hemmalaget, bra målvaktsspel av Yasminee Gluic, fint försvarsspel och ett tålamod i anfallsspelet, det såg med andra ord bra ut. Mia Lagumdzija var på spelhumör, Kristina Zubonja tog bra avslut, Linnéa Rundberg och Marie Wall var säkra på sina kanter.

Det som såg bra ut i första halvlek såg inget vidare ut i andra. Höör sliter i försvaret vilket gör Kungälv stillastående, bollandes i sidled och de få attackerna som kom var enstaka soloinsatser. Borta var helt plötsligt Kungälvs signum att som lag jobba tillsammans, skapa utrymme för varandra genom rörelse och uppoffringar. Många gånger kom man för nära Höörs försvar, utan fart och finess. Höör fick samtidigt ut maximalt av sin trupp starkt ledda utav Amelia Lundbäck som spelade smart och skapade inte bara egna lägen utan också för  Emma Nuhanovic och Ida Gullberg.

Efter 15 minuter av andra halvlek var matchen helt jämn 16-16, matcher står sedan och väger, Höör tar ledningen 17-19, Kungälv sliter sig tillbaka till 19-19, Höör gör 19-20 med 4 minuter kvar, Kungälv tar timeout men lyckas inte komma till avslut utan Höör gör matchens sista mål och vinner med 19-21.

Hade detta varit förra säsongen hade hemmalaget varit nöjda med resultatet, men med tanke på hur Kungälv kan prestera var det nog många som var besvikna med den andra halvleken där väldigt få i hemmalaget kommer upp i nivå, samtidigt gör Höör det väldigt bra så det är bara att gratulera och lyfta på hatten. Nu slickar vi såren, lägger matchen bakom oss och siktar framåt mot dubbla möten mot Kärra HF. Första matchen den 6 januari 14:00 i Lillekärrshallen och returen den 15 januari 15:00 i Mimershallen, väl mött då.

Gott slut & Gott Nytt År

Kungälvs HK: Mia Lagumdzija 8, Marie Wall 4, Kristina Zubonja 3, Linnéa Rundberg 2, Alva Söderbom, Elin Cindric

Höör HK H 65: Amelia Lundbäck 7, Emma Nuhanovic 4, Ida Gullberg 4, Alma Skretting 2, Emma Rask 2, Johanna Östblom 2

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK