Vi sätter Kungälv på kartan!

27 september, 2022 09:00 | Damer

Föreningarna IFK Kungälv och Kungälvs HK har valt att skapa en gemensam plattform och arbeta tillsammans i en del viktiga och gemensamma frågor. Vi vill visa hur viktig elitidrotten är för breddidrotten, för samhörigheten, för våra kommuninvånare, för kommunen och kommunens varumärke.

Elitidrotten utgör en viktig förebild för breddidrotten och lockar årligen fler ungdomar till en vettig fritids-sysselsättning. Varje barn och ungdom som idrottsrörelsen räddar från t.ex. social utslagning och missbruk, sparar många miljoner för samhället och skattebetalarna. Trots detta får idrottsföreningar ett begränsat stöd och behöver stå för den stora merparten av intäkterna själva genom ideella insatser.

Vi anser att kommunen skulle tjäna på att bli en mer aktiv part, stötta elitverksamheten och precis som andra kommuner ta fram ett idrottspolitiskt program innehållande kriterier för sponsring av elitidrott. En kommunal satsning på elitidrott ska inte ses som ett stöd eller bidrag, utan en investering, Sponsorer och samarbetspartners får i utbyte exponering, affärskontakter, PR och möjlighet att uppskatta kunder, anställda, leverantörer och andra intressenter.

För kommunens del handlar det om att öka livskvalitén för de som bor och verkar här, att locka fler studenter, boende, arbetskraft, turister och företagare till kommunen och att elitidrotten utgör en viktig förebild för den breda, angelägna och sociala ungdomsidrotten.

Vi kommer initialt att samarbeta med våra sponsornätverk för att skapa synergier och skapa ett nätverk som bidrar till att våra sponsorer får konkurrensfördelar. En inbjudan kommer inom kort att gå ut till alla våra partners där vi bjuder in till en gemensam första partnerträff. Tillsammans har vi ett partnernätverk om ca 100 företag, stora som små som bidrar till våra verksamheter. Vi vill betala tillbaka genom att erbjuda ett nätverk av dignitet där vi tillsammans kan skapa förutsättningar och där vår kommun bör vara en aktiv part.

Vill ni veta mer kontakta:
Mikael Bengtsson, Ordförande Kungälvs HK, 0708 – 46 85 00
Ola Dagliden, Ordförande IFK Kungälv, 0704- 19 06 82
Roger Boström, Marknadsansvarig Kungälvs HK, 0763 – 11 14 42 Patrik Sunnanängs, Marknadschef IFK Kungälv, 0736 – 17 64 83

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK