Vinst i returen

30 december, 2020 08:40 | Damer

Damerna togs sig till Heidhallen på tisdagskvällen för returmatch mot BK Heid. Matchen på annandagen slutade oavgjort (23-23) efter att Kungälv tappat ett 6-måls överläge. Till skillnad från förra matchen så satt Kungälv i förarsätet i princip hela denna tillställning. Heid hade visserligen 2-2 och 3-3, men annars var det Kungälv som förde matchen.

Målet för dagen var att minska de tekniska felen och inte bli för stressade, då man visste att det skulle bli lika tufft som senast.  Kungälv får bättre stopp på förra Kungälvsspelarna Rebecka Karlsson och Julia Walstern som stått för nästan hälften av Heids målproduktion hittills och ser betydligt stabilare ut i första halvlek än tidigare och kan gå till halvtidsvila i ledning 9-13. Amanda Borgström är en starkt bidragande orsak med sitt säkra straffskytte.

Andra halvlek blir till slut onödigt dramatisk trots att Kungälv börjar klart bäst och går fram till ledning 14-19, som kunde varit betydligt större, med 20 minuter kvar på klockan. Istället får Kungälv åter en svag period där vi inte lyckas avgöra matchen, trots flera fina lägen och istället lyckas Heid i sitt 7-6 spela och dubbelpunkt att sakta men säkert krypa allt närmare. Kungälv blir stressade, blir stillastående och med 6 sekunder kvar kvitterar Heid till 22-22. denna gång ville Kungälv dock annat och ett snabbt utkast från Yasminee till Alma som gör avkast till Charité som ser att Heids mål är tomt och kan avgöra i tom kasse till en rättvis seger 22-23 då Kungälv var det bättre laget för dagen.

-Matchen var enligt plan och vi visste att det skulle möjligtvis vara tuffare än senast, oavsett så var matchbilden densamma. Vi blandar och ger, men denna gång så bjuder vi inte på onödiga saker i försvaret och våga trampa på mer i uppspelen och lyckades även vara lite mer stabila och lita på oss själva mer, säger Hamed
-Vi har igen en sämre period med missade avslut, samt att vi möjligen inte riktigt våga att vinna fullt ut. Det var inte vackert idag, men det kändes skitsamma när vi tar två poäng. Även här är handbollen i sin största tjusning… tiden tas i mål, när Charité gör 23-22 på 59:58. Nu framöver handlar det om arbeta vidare med detaljer i det stora hela, nu är det Boden borta som gäller, avslutar Hamed.

Starkt kollektiv insats idag, Amanda Borgström stark, men också kul med Marie Walls comeback, Charité Mumbongo som blir allt bättre, Elin Cindric som gör en riktigt fin prestation, bra målvaktsspel från båda målvakterna som med olika spelstilar blir ett bra par. Ett utav seriens yngsta lag blir bara bättre.

BK Heid: Rebecka Karlsson 5, Julia Walstern 3, Julia Ehn 3, Johanna Flygelholm 3, Johanna Einarsson 2, Linn Hansson 2, Elin Svensson 2, Elin Norrlin, Ebba Lundstedt

Kungälvs HK: Amanda Borgström 7, Elin Cindric 4, Charite Mumbongo 4, Wilma Pettersson 3, Alma Jöhnsson 2, Maja Fredén 2, Kristina Zubonja

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg