0-3, RIK blev för svåra

10 april, 2022 09:56 | Herrar

Efter herrarnas andra halvlek i match 2 tändes ett hopp om att kunna rubba de vita eleganterna. Herrarna började också bäst med en fin insats utav David Larsson i målet och en ledning med 0-2.

Lagen bytte sedan mål med varandra med Kungälv lite i förarsätet. RIK kom dock tillbaka och tog ledningen 8-7 genom Tobias Johansson, en ledning som de sedan aldrig släppte. Första halvlek slutar 17-11 till hemmalaget.

I andra kämpar Kungälv, men en storspelande Andreas Palicka gör att Kungälv inte lyckas komma närmare utan RIK kan succesivt glida ifrån till en säker seger med 32-22 och äventyret är över för Kungälv HKs herrar för denna gång. Vi önskar RIk lycka till i Handbollsligan kommande säsong.

Herrarna har gjort en insats insats och ännu en gång visat att man är på rätt väg och har något stort på gång. Slutar 3:a i den tuffaste Allsvenskan någonsin, där flera lag satsat hårt på att utmana och tagit sig ännu en gång till ett kval till Handbollsligan, det är stort, det är mycket bra och Kungälvs Handbollsförening är stolta över deras insats.

När man förlorar är det alltid tungt, men med distans kommer killarna inse vilken fantastisk säsong de gjort. Nu går vi in i ett nytt kapitel med spelare som lämnar och spelare som kommer in. Seniorkommittén kommer presentera och avtacka dem löpande på vår facebook sida.

En som vi vill tacka redan nu är Pontus Ward Wiklund som förutom att han varit en fantastisk ledare och tränare också är och har varit en stor del i föreningens utveckling. Han har stundtals dragit ett stort lass inom flera områden för föreningen och varit en starkt bidragande orsak till att föreningen befinner sig där den gör idag. Vi önskar honom stor lycka till och hoppas se honom åter i vår förening i framtiden.

Redbergslids IK: Elliot Stenmalm 5, Anton Schultze 5, Ludvig Högberg 5, Carl Hamberg 5, Tobias Johansson 4, Oskar Joelsson 3, Mark Lasica 3, William Höghielm 2

Kungälvs HK: Isak Hane 5, Adam Jöhnsson 4, Henrik Rhåsson 4, Emil Bramming 3, Emil Lennartsson 2, Alexander Regen 2, Simon Örtelind 1, Walter Elonsson 1,

Utvisningar: RIK 4×2, Kungälv 4×2

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK