Daniel Wester om kvalet!

23 mars, 2021 10:51 | Herrar

Imorgon smäller det och kvalserien börjar för vårt herrlag.
Önnered kommer på besök till Mimers, hör vår lagkaptens tankar.

Hur är känslan i truppen?
Känslan är mycket bra, trots att serien sluta på ett litet tråkigt sätt så har vi en bra känsla. Vi har gjort en fin säsong med få dåliga matcher och kunnat studsa tillbaka snabbt efter sämre insatser! De som varit sjuka är även tillbaka nu och pingislungorna verkar vara borta på dem.

Vad är Önnereds styrkor och svagheter?
Önnered är ett mycket kompetent lag. Stor bredd på sin trupp där dem även på senare år fått in lite mer spets. Ett lag som gillar att göra mycket mål och även har en rutinerad och stor målvakt.
Tror dock att ett negativt kvalspel för dem är en missräkning och att det kan vara lite ångest inblandat för dem. De har även börjat värva en del spelare till nästa säsong, som spelat i topplag i Handbollsligan, vilket gör att jag tror att hela föreningen tänker att dem MÅSTE vinna och det ska vi försöka utnyttja. Tycker även att de släpper in en del mål, så hoppas vi kan få träff i vårt anfallsspel och ställa till det för dem.

Vad krävs för att vi skall knipa en plats till Handbollsligan?
Det krävs att vi gör minst 3 av våra bästa matcher i år för att vinna serien.
Vi måste kunna släppa varje match direkt efter den är slut men samtidigt njuta av situationen vi är i, vi kommer nedifrån och för oss är kval något positivt, så är inte fallet för Önnered.
Kan vi få dem lite stressade genom att nypa en match i början och göra bra insatser så är jag övertygad om att detta blir en jämn serie som kan komma att avgöras i en match 5.

Hur slutar matchen imorgon?
Jag tror att vi vinner morgondagens match efter förlängning.

Vi önskar killarna lycka till!
Matchen börjar 19.00 och ni ser den på Cmore

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK