Emil Bramming klar för herrlaget!

4 maj, 2021 12:31 | Herrar

Emil Bramming som kommer från danska klubben HØJ Elite har valt Kungälv kommande två säsongerna. 

Emil som är en snabb vänsterkant med ett brett avslutsregister kommer bilda kantpar med Emil Lennartsson.
Vänsterkanten är 26 år och kommer från början från Roskilde Håndbold, han ansluter till truppen lagom till omstarten efter sommaruppehållet.


Vi tackar HØJ Elite för ett bra samarbete och ser fram emot att se Emil i KHK-tröjan.


Vem är Emil Bramming?
Jag är en dansk kille på 26 år. Jag är en glad, smilande och optimistisk person. Jag funkar väldig bra i ett lag, vart jag önskar att ta ansvar och bidra med att alla mår bra. Jag kommer från en stor handbollsfamilj och mina två bröder spelar i den danska handbollsligan.

Hur ser din handbollskarriär ut?
Jag har spelad 7 säsonger i den danska klubb HØJ Elite, som spelar i den danska 1. Division. I mina ungdomsår spelade jag i Roskilde Håndbold och TMS Ringsted.

Varför blev det Kungälv?
Jag har stort intresse för handboll och har också länge följd svensk handboll vart jag har hört bra sakar om Kungälv som klubb. Jag har alltid tyckt det ville vara spännande att spela i utlandet och efter min flickvän Trine (som spelar på damlaget i IK Sävehof) nu har bodd i Göteborg i två år hade jag stor lyst att flytta ihop med henne igen. När denna chans för att spela i Kungälv bjud sig tvekade jag inte på att det var rätt beslut. Jag ser jättemycket emot att träffa alla lagkamrater, människor och fans i och omkring klubben!

Vad är dina styrkor som spelare?

Jag är en snabb och kontringsstark vänstersexan som är bra på att läsa av spelat. Jag har ett bra sväv från kanten som ger mig olika möjligheter när det gäller mina skottvarianter.Vad gör du när du inte spelar handboll?

När jag inte spelar handboll använder jag mycket tid med min familj och kompisar. Dessutom kollar jag mycket sport – vart jag har intresse for fotboll och NBA.

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK