Familjehem till att flytta hemifrån

20 april, 2022 11:02 | Herrar

För 25 år sedan sprang HSK P-91 runt i Kungälvs idrottshall och det var starten på min handbolls familj. För den lilla pojken som sprang runt i HSK var det viktigt att föreningslivet var en trygghet och en frihetszon. Där kunde jag släppa allt som fanns runt omkring, känslor som man bygger upp på olika sätt under dagen. Ledarna i en förening har en stor uppgift att låta den lilla pojken leva ut och hålla på med det som han älskar, sporten handboll. Ju större kreativitet och trygghet som skapas ju mer är man bredd att kämpa för det man vill och kan då gå igenom murar för att nå sina mål. 

Åren går och känslorna för familjen blir större, men tyvärr så kan inte den lilla pojken vara med och spela längre och fullfölja sin dröm att bli den nya Stefan Lövgren. Detta skapade en stor frustration och tankar på hur livet skall bli när den stora drömmen och målbilden försvann! Familjen hjälper till och skapar nya förutsättningar att nu träna och leda andra som har samma drömmar som den lilla pojken. Människor i föreningen hjälper, stöttar och ger ansvar till pojken att våga ta den nya vägen. 

Åren går och pojken skall nu själv leda och hjälpa familjen till nya mål, delmål och prestationer. Han får ansvar och kan nu öppna sin kreativitet både som tränare och som anställd inom klubben. Föreningen växer och pojken sätter upp nya mål som skall ersätta drömmen som gick i spillror. Tillsammans med föreningen så har pojken fått uppleva en massa saker, bygga upp Bohus cup igen, Seniorlagens prestationer, gårdsföreningen som blev en av de största ungdomsföreningarna i väst och mycket annat. Allt detta har lett till där föreningen är idag.

Ni som är ledare i föreningen och skall leda vår förening i framtiden, ni skall alltid tänka tillbaka på den lilla killen och hur unga människor upplever vår förening på olika sätt. Alla människor är olika och vår uppgift är att på olika sätt styra så att vi kan få personerna att känna trygghet, våga utmana sig själva, bli kreativa och att vi som förening lägga ner viljan och glöden bakom varje individ. 

Att vi ger varandra förtroende till att utvecklas oavsett om vägen fram kan vara krokig till sina mål. Genom att utveckla individen längs vägen behöver vi då sätta upp flera delmål så att vägen fram till slutmålet blir så rak som möjligt. 

Till alla ni spelare som just nu är pojken alla era mål är möjliga men målen behöver inte bli exakt på det sätt som ni har tänkt er. Livet tar nya vägar hela tiden och man får uppleva fantastiska saker längs vägen, våga nu ta dessa vägar. Det viktigaste är att det krävs mer jobb än vad man tror för att nå sina mål. Varje dag man känner sig nöjd med något se till att lägga ner mer jobb nästa dag så du känner dig nöjd dagen efter. Sätter du inte upp nya delmål varje dag så när du aldrig målet du vill nå. När du går din egen väg var då beredd på att du kommer att träffa vänner och ovänner längs den och på din resa så kommer du hitta din riktiga familj. 

Dagen har nu kommit till att flytta hemifrån för att söka nya drömmar och ta nya steg i livet men familjen kommer alltid finnas kvar och så även det gröna KHK-hjärtat. 

Tack till er alla som vet att ni är vännerna i familjen och till alla er spelare som har stärkt mitt ledarskap på olika sätt. Det är ni som sett till att denna pojke nu blivit och en man som nu är på väg till nya utmaningar i livet.

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK