Förlust mot Varberg

21 januari, 2022 13:03 | Herrar

Torsdag kväll och bortamatch mot tabellfyran HK Varberg som vi vet har en gryende form och är ett av två lag som besegrat serieledarna Amo. Senast lagen möttes vann Kungälv tämligen enkelt (29-19), men det betyder ingenting denna afton.

Kungälv börjar annars bäst och trots att halvleken är jämn känns det som om Kungälv är i förarsätet i en målrik första halvlek. Kungälv hade ledningen med en till två bollar i princip hela första halvlek, men lyckades inte skaka av sig hemmalaget. Första halvlek slutar 18-18 med ett spelmässigt plus för Kungälv.

I andra halvlek var det ombytta roller, Varberg satt i förarsätet och Kungälv fick jaga, Varberg gör ett litet ryck, 26-23, med 14 minuter kvar, Kungälv kommer ikapp 26-26, men Varberg gör ånyo ett ryck fram till 29-26 och trots ett tappert kämpande lyckades inte Kungälv vända på steken utan hemmalaget kan till sist glida ifrån till en säker seger 34-28.

Det var Kungälvs fjärde förlust för säsongen, men det är bara att kliva tillbaka till ritbordet och göra nya ritningar inför mötet med Västerås hemma i Mimershallen den 29:e januari 17:15.

HK Varberg: Daniel Lindroos 8, Johan Szybanow 8, Filip Andersson Moberg 6, Morten Damgaard 6, Jacob Friberg 4, Linus Lindberg 2

Kungälvs HK: Emil Lennartsson 6, Adam Jöhnsson 5, Hannes Rybo 4, Daniel Wester 3, Simon Örtelund 3, Emil Bramming 2, Alexander Regen 2, Isak Hane 2, Simon Torbjörnsson

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg