Inför Rimbo

25 december, 2021 14:05 | Herrar

Herrarna fortsätter sin resa och denna gång handlar det om bortamatch den 27:e december 19:00 mot ett utav seriens tuffaste bortalag Rimbo HK Roslagen.

Hemmalaget placerar sig just nu på en 10:e plats med 5 segrar, 2 oavgjorda och 7 förluster, men man ska inte låta sig luras av tabelläget då Rimbo framför allt på hemmaplan där fyra av fem segrar kommit, är en mycket kompetent motståndare och man öser fullständigt in mål (425) och det är bara Amo (445) och Tyresö (428) som gjort fler. Däremot släpper man också in en hel del bollar (447), där är det bara Kärra (451) och Lindesberg 454) som släpp fler. Så får man bara ordning på försvaret kan man bli riktigt farliga framöver.

Rimbo ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket vilket innebär att det är ett lag som kämpar för att slippa kvala för att hänga kvar och det är en motivation så god som någon. Dessutom återfinns ett gäng kompetenta spelare i laget som bröderna Tollbring (Jeff och Ken), Martin Blomqvist och Robin Devall för att nämna några.

Kungälvs herrar har säsong för säsong etablerat sig i Herrallsvenskan, tagit kliv för varje år och är åter med och blandar sig i den absoluta toppen. Placerar sig för tillfället på en 2:a plats i kanske den jämnaste och tuffaste Herrallsvenskan någonsin, på samma poäng som Amo (22) med 10 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster.

Kungälv har blivit jämnare och visat på en stabilitet och en förmåga att vara starka när det ska avgöras och vunnit många jämna kamper denna säsong. Herrarna är ett lag med många individuellt skickliga spelare på alla positioner, Hannes Rybo M9, Alexander Regen M6, Emil Bramming V6 och inte minst målvakterna David Larsson och Johan Bergström, men precis som med damerna är herrarna ett lag och det spelar nästan ingen roll vilka som är på plan eller vem som har dagen, laget maler ner sina motståndare gång på gång.

Statistiken lagens möten sinsemellan sedan 2018 lutar åt en seger för Rimbo som vunnit 5 utav de senaste 6 mötena, (en på wo 2020, pandemiåret), men senast stod Kungälv som segrare, ett trendbrott måhända. Hursomhelst brukar det bli tuffa, jämna och lite konstiga matcher mot Rimbo, vi får se hur det slutar denna gång. Matchen ser ni i Sparbankshallen Rimbo eller på Solidsport kl. 19:00

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK