Oavgjort borta mot AMO

18 oktober, 2021 12:20 | Herrar

Toppstriden och hjärnornas kamp slutade oavgjort, men det kändes nog mer som en tappad poäng än en vunnen. Amo HK måste nog ha känt att de vunnit en poäng.

Matchen blev precis sådär tuff och tät som man på förhand kunde tippat. Stockenberg körde i stort sett oavbrutet med sin första uppställning och nästan ständigt 7-6 med tom bur. Tveksamt om det är så roligt och denna gång kanske ända chansen för Amo att knipa poäng, det och att Kungälv hade inte mindre än 10 (!) utvisningar samtidigt som Amo bara fick ihop 3.

Kungälv börjar också med två raka utvisningar men håller ändå i stort sett rent bakåt och kan ta ledningen. Lagen byter mål med varandra men med KHK i förarsätet mest hela tiden. Kungälv har som mest ledningen med 8-13 i en halvlek som hackades sönder av utvisningar, men som ändå slutade helt jämt 16-17 till Kungälvs fördel.

I andra gör Kungälv åter ett litet miniryck fram till 17-20, men Amo jobbar sig tillbaka och tar ledningen 24-23 efter 44 spelade minuter. Kungälv vänder åter på steken och har 28-26 med 8 minuter kvar och 29-30 med 2.50 kvar, men Amo lyckas kvittera ännu en gång, sedan har båda lagen chansen att avgöra, men matchen slutar oavgjort 30-30. Som sagt en vunnen poäng för Amo och känslan av en förlorad hos KHK. Båda lagen fortfarande obesegrade därmed, Amo upp i serieledning och Kungälv på 4:e plats en poäng efter i en stentuff och jämn Herrallsvenskan.

Segraren i ”Hjärnornas kamp” får nog tillskrivas Pontus Ward Wiklund och med några minuter färre på botbänken skulle nog båda poängen hamnat i Kungälv.

Nu väntar ännu en toppkandidat på hemmaplan, Lördag 17:15 i Mimershallen då Skånela kommer på besök, då fyller vi hallen. Biljetter hittar du på https://kungalvhk.ebiljett.nu/ 

Amo HK: Minik Dahl Hoegh 12, Andreas Forsell Schefvert 7, Felix Tyberg 3, Niclas Närenborn 3, Evon Mohlin 2, Gusten Montonen 2, Hugo Stuivers

Kungälvs HK: Alexander Regen 8, Simon Örtelund 6, Hannes Rybo 5, Adam Jöhnsson 4, Emil Bramming 3, Sebastian Wiik 3, Isak Hane

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK