Pontus Landslagssommar

3 juni, 2021 08:39 | Herrar

Alltför sällan uppmärksammar vi våra ledares framgångar, många gånger handlar det om spelare och hur de presterat, tagits ut till riksläger, distriktslag och landslagsuppdrag. Här måste vi bli mycket bättre, för bakom flera utav dessa framgångar står många gånger ledare som stöttat, hjälpt och utvecklat dessa spelare. En sådan ledare är Pontus Ward Wiklund som gått hela vägen som ungdomsledare i Kungälvs HK, distriktlagsledare, assisterande tränare, chefstränare till att bli landslagstränare.

Pontus är nu herrlagets chefstränare och en ledare med fullspäckat schema i sommar. Utöver en försäsong i full fart med KHK kommer Pontus representera blågult i olika sammanhang och mästerskap. Förtroendet att vara förbundskapten för F17-landslaget kompletteras sedan tidigare med ett uppdrag som videoanalytiker för damlandslaget. Det innebär att han spionerar på motståndare och ansvarar för att analysera deras styrkor och svagheter, ett mycket viktigt och ibland avgörande arbete.

Sveriges U-17 EM spelas i Montenegro och motståndare i grupp B är Ryssland, Slovenien och Kroatien. Turneringen spelas under första halvan av augusti.

-Med ungdomslandslaget har vi en samling i Partille innan midsommar och i början av juli möter vi Danmark i två landskamper, berättar Pontus. Sen är det dags för EM i Montenegro som såklart blir en höjdpunkt.

För damlandslagets del gäller förberedelser hela sommaren inför OS i Tokyo som inleds den 25 juli mot Spanien.

-Damerna har faktiskt ett av lägren här i Kungälv 28-30 juni. Då hoppas jag att våra ungdomar och ledare tar chansen att följa några träningar på nära håll om det möjligt med hänsyn till Covid-restriktionerna. Därefter går resan till Holland och en turnering mot Holland och Ryssland.

Mer info om damlandslagets träningar i Kungälv och eventuella möjligheter att besöka dessa kommer längre fram. Vi i Kungälvs HK är oerhört stolta att Pontus gör denna resan och önskar honom och landslagen ett stort lycka till.

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg