Pontus tankar och ord om årets säsong

8 april, 2021 14:36 | Herrar

En säsong där vårt herrlag blev historiska.

Det är mycket av denna säsongen som vi kommer att minnas, ingen publik, matcher som flyttades eller till och med ställdes in.
Under hela säsongen har vi ställs mot olika provningar som lag och individ. Men vi har fått spela matcher och hålla på med idrotten som vi älskar. Varje träning eller match har vi försökt att njuta av att vi får hålla på med sporten handboll.

En speciell säsong som började med en försäsong och slutade med ett kval till Handbollsligan.
Om vi börjar från början så var det en mindre herrtrupp än vad vi har varit vana med tidigare. Vi var 14 a-lagsspelare + juniorer som skulle lära känna varandra, och en ny tränare som skulle sätta sin prägel på individerna och gruppen.

Vi kände tidigt att vi vill vara med och utmana i toppan av Allsvenskan. För att få upp tempo och ställa vår taktik och kunskap på prov valde vi att möta lag från Handbollsligan på försäsongen.
Under säsongen har vi blandat och gett i många matcher men vi har alltid varit bra på att studsa tillbaka efter nederlag. Vi har brottats med olika utmaningar både på och utanför planen men har alltid vara beslutsamma att varje match och träning skall vi vara väl förberedda och noggranna.
Tyvärr avslutades serien med att vi fick åka till Stockholm med spelare som aldrig har spelat allsvenskan samt förlora med 10-0 mm. En stor eloge till dessa killar som visade vad klubbhjärta är för någonting.

Coronasmittan och avslutningen gjorde att vi slutade på en 4 plats (men vi var nog värda en medaljplacering) i årets allsvenska. 35 poäng spelades in och det blev kval mot Önnereds HK.
Kvalet inledes med en första match som vi är spelmässigt bättre en Önnereds HK men tyvärr får vi ingen fullträff på en del av våra bärande spelare. Det gör att vi tyvärr förlorar första matchen.

Dom två sista matcherna är det Önnered som är det bättre laget och vinner denna matchserien med 3-0. Vi har fått testa vingarna och vi var inte riktigt flygfärdiga ännu. Men vi har lagt en grund till något som kan bli ännu bättre på sikt och tar med kvalspelet som en bra erfarenhet.

Nu är det dags att ta välförtjänt ledighet och blicka tillbaka på de saker som har gjort att vi är nära finrummet och de bästa lagen i Sverige.
Snart börjar det en ny försäsongen med nya ansikten i truppen och tyvärr några gamla ansikten som försvinner iväg från truppen.
Det man inte får glömma är att denna säsongen blev historisk för klubben då vi aldrig tidigare hamnat så högt upp i seriespel. Det skall killarna ha en stor eloge för!

Vi längtar till att snart få spela handboll inför publik och sponsorer – För allt är så mycket roligare då!
Nästa säsong skall vi komma ännu mer förberedda och hoppas att ni vill och får följa laget på nära håll.

Tack för alla som har stötta och hjälp oss under säsongen, nästa år gör vi det tillsammans!

Dela detta :

Nästa match damer

IF Hallby HK - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Torslanda