Seger mot Svenska Mästarna

29 augusti, 2021 12:17 | Herrar

Herrarna tog en meriterande seger mot Svenska Mästarna IK Sävehof i en tuff och tight tillställning i ATG Svenska Cupen.

Efter en obligatoriska shoot-out hade Kungälv ledningen med 2-0, en ledning som ökades på till 5-0 innan gästerna nätade för första gången. Kungälv  höll jämna steg med Sävehof som dock kröp allt närmare och 19min in i matchen tar gästerna ledningen för första gången 9-10. Såhär dags hade hemmalaget redan haft 5 tvåminutare och ändå klarat hålla jämna steg.

Lagen byter sedan mål med varandra och när halvtidssignalen ljuder står det 14-15 på tavlan.

I andra halvlek känns det som om Sävehof sätter ner foten och flera gånger en tre måls ledning, 16-19, 19-22, 21-24 och vi var flera som trodde att de aldrig skulle släpa den ledningen. Där och då börjar Kungälv släppa alla bromsar, Adam Jöhnsson kliver igenom, Johan Bergström stänger igen bakåt och Kungälv och har plötsligt ledningen 28-27.

Sävehof kvitterar 28-28 med 9 sekunder kvar, men med 4 sekunder kvar trycker Emil Bramming in segermålet 29-28 och en historisk vinst är ett faktum.

En lagseger där priset till bäste spelare i hemmalaget gick till Johan Bergström i målet. Tyvärr räckte inte segern till avancemang, men Kungälv har visat att man blir att räkna med denna säsongen.

Kungälv: Adam Jöhnsson 9, Emil Lennartsson 6, Emil Bramming 3, Alexander Regen 3, Sebastian Wiik 2, Hannes Rybo 2, Hannes Högström 2, Isak Hane 1, Simon Thorbjörnsson 1

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg