Seger över Anderstorp

27 september, 2021 11:20 | Herrar

Herrarna åkte på söndagen till Anderstorp får match i omgång 2 av Herrallsvenskan. Anderstorp föll i premiären mot Karlskrona med 25-21 efter att de haft ledningen med 10 minuter kvar, alltså ingen lätt uppgift för herrarna.

Första delen utav första halvlek blev också så tuff och jämn som vi kunde förvänta oss, lagen bytte mål med varandra men det kändes som om Kungälv hade kontroll på matchen och efter 15 spelade minuter gör Kungälv ett ryck, 9-9 blir 9-12 och 10-14. Anderstorp tar timeout men det hjälpte föga då Kungälv var inne i en bra period som slutar med 8 måls ledning (13-21) i paus. Hittills hade Emil Bramming varit lysande med inte mindre än 7 mål i första halvlek.

Andra halvlek börjar i princip som första, lagen följs åt, men med den lilla skillnaden att det nu var Anderstorp som smygande äter sig närmare och det som skulle kunna kallas en kollektiv kollaps gör att Anderstorp kliver tillbaka in i matchen. Kungälv kanske blev lite bekväma samtidigt som hemmalaget fick ny energi. Efter 47 spelade minuter är det helt plötsligt match igen då Jonathan Wiklund gör 25-27. Med mindre än 10 minuter kvar är det helt jämt 27-27 och matchen står och väger. Kungälv lyckas dock hålla ihop det och när det ska avgöras är man det bättre laget och kan till sist vinna med 30-32.

Det satt långt inne, det som i första halvlek såg så stabilt ut såg skakigt ut i andra halvlek, men det är handboll och vi har lärt oss att allt kan hända och tiden tas i mål. Herrarna är dock fortfarande obesegrade och 2 poäng är alltid 2 poäng. Nu väntar HK Torslanda i Torslandahallen den 2 oktober kl 16:00, restriktionerna är släppta så en stark bortaklack vore på sin plats.

Anderstorps SK: Jonathan Wiklund 8, Alexander Wedin 6, Wilhelm Ernst 6, Alexander Rydh 3, Nils Mellert 3, Axel Dahlman 2, Charlie Aronsson, Johan Jonsson

Kungälvs HK: Emil Bramming 8, Alexander Regen 6, Hannes Rybo 3, Simon Örtelund 3, Isak Hane 3, Adam Jöhnsson 3, Emil Lennartsson 2, Sebastian Wiik 2, Hannes Högström, Henrik Rhåsson

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK