Svängig förlustmatch

14 augusti, 2022 18:03 | Herrar

Herrarna åkte under lördagen till Sparkbankshallen för premiär i ATG Svenska Cupen mot erkänt svårspelade Rimbo HK. Matchen inleddes med 3 shootouts för respektive lag där Kungälv var mest framgångsrika och fick således också starta matchen med en 3-2 ledning.

Första halvlek inleddes tämligen jämt och lagen följdes åt upp till 10-10 på tavlan innan Rimbo gjorde ett enormt ryck till och ledde som mest med 9 mål innan halvleksresultatet skrevs till 23-15. Tekniska fel och missade avslut avlöste varandra och Rimbo straffade Kungälv framgångsrikt.

Det var dock ett helt annat Kungälv som kom ur startblocken i andra halvlek i jämförelse med det som klev av den första. Som bekant går det snabbt i handboll och på 12 minuter hämtades ett 8-målsunderläge upp och lagen följdes sedan åt hela vägen till slutsignalen där Rimbo kunde avgöra med sekunden kvar.

En sur förlust i en match med två ansikten. Den sista kvarten i första halvlek lämnar en hel del övrigt att önska och vittnar om att det finns saker kvar att jobba på. Samtidigt som det också visades prov på oerhört hög nivå i synnerhet i den andra halvlekens inledning.

Lite skavanker på flera spelare gjorde att det blev en del nya konstellationer som fick testas på banan.
Rybo och Lennartsson lyckades göra 10 mål vardera och förtjänar ett extra omnämnande. Vi gläds också åt Wilmer Trägårdhs debut i seniorsammanghang och åt hans första mål i herrlaget!

Rimbo: Endrit Abdullahi 9, Robin Devall 7, Martin Blomqvist 6, Jonas Westerberg 4, Jesper Forslund 3, Niklas Jading 3, Isak Thorström 2, Adrian Ganzalez Lopez 2, Jeff Tollbring 1

Kungälv: Emil Lennartsson 10, Hannes Rybo 10, Henrik Rhåsson 5, Alexander Regen 3, Tobias Johansson 3, Isak Älgekrans 3, Hjalmar Macfie 1, Wilmer Trädgårdh 1

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK