Svängit i Ystad

19 mars, 2023 12:42 | Herrar

Herrarna begav sig till sydligaste delen av Sverige Ystad för möte med IFK Ystad HK. Kungälv var väl egentligen det lag som hade mest att spela för i slutet utav herrallsvenskan, vid seger skulle det fortfarande finnas en teoretisk chans att passera Skånela om än en väldigt liten chans.

Kungälv börjar också klart bäst och går fram till 0-4. Ystad kommer tillbaka till 4-4, Kungälv gör åter ett ryck fram till 4-8 och nu sitter man definitivt i förarsätet. Vid 5-10 tar Ystad timeout som får liten effekt och Kungälv håller undan i halvleken till 11-14. I första halvlek var det Fredrik Landin i målet och Emil Lennartsson som stack ut allra mest, men även Daniel Wester och Carl Lindqvist var bra.

I början av andra halvlek känns det som om Kungälv kontrollerar matchen och när Daniel Wester gör 15-20 på straff med 20 minuter är det kontrollerat. Där och då händer något, Ystad får betydligt bättre träff bakåt och bollarna sitter helt plötsligt framåt och med 10 minuter kvar tar hemmalaget ledningen med 23-22 och när Kungälv missar en straff vid 24-22 och Ystad gör 25-22 i nästa anfall går tåget definitivt.

IFK ystad vinner till sist med 28-24 (11-14). I och med förlusten stannar herrarna på en 4:e plats i tabellen och kommer att få möta det lag i handbollsligan som placerar sig på 11:e plats, vilka det blir avgörs troligtvis i allra sista omgången.

Mål: Emil Lennartsson 6, Daniel Wester 4, Carl Lindqvist 3, Henrik Rhåsson 3, Hannes Rybo 3, Alexander Regen 2, Sebastian Wiik 2 och Henrik Weglin.

 

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg