Tredje raka

14 november, 2022 09:53 | Herrar

Med 2 raka segrar i ryggen (Rimbo och IFK Karlskrona) begav sig herrarna till Märsta för att ta sig an topptippade Skånela IF som de i sin tur har två tuffa och oavgjorda matcher i bagaget mot topplag som Varberg och Amo, alltså upplagt för en tuff batalj.

Matchen är också inledningsvis jämn och lagen följs åt i målprotokollet, dock med gästande Kungälv något mer i förarsätet. Efter 10 minuters spel är det också Kungälv som gör ett ryck fram till 5-8, en ledning som står sig fram till 6 minuter kvar av halvleken. Då kommer hemmalaget igång och hämtar in hela underläget och halvleken slutar oavgjord 14-14. Fram tills nu är det Kungälvs 6 meters spelare som dominerat i målprotokollet och där man fått skaplig utdelning.

I början av andra halvlek byter lagen initialt mål med varandra, men Kungälv gör tidigt ett ryck fram till 16-20 och det ser mycket stabilt ut. Skånela är dock ett lag som aldrig viker ner sig och 10 minuter senare är de åter ikapp 22-23. Med 7 minuter kvar på klockan är det helt jämt 25-25 då Kungälv ånyo gör ett litet ryck fram till 25-28, ett ryck som Skånela inte lyckas återhämta sig ifrån, trots att det var nära, Kungälv vinner med uddamålet 27-28.

I och med segern som är tredje raka har Kungälv absolut tätkänning på en 6:e plats med enbart 1 poäng från 3:e platsen. Nu väntar Drott hemma den 19 november kl 15.00 och vi vill se så många gröna tröjor som möjligt i hallen.

Skånela: Iris Ganibegovic 6, Gustav Näslund 4, Anton Nilsson 4, Max Broman 3, Filip Tapper 3, Linus Wärnmark 2, Isak Nielsen 2, Simon Lindberg 1, David Källermyr 1, Emilio Lahdo 1

Kungälv: Emil Lennartsson 6, Hannes Rybo 4, Daniel Wester 3, Alexander Regen 3, Walter Elonsson 3, Simon Torbjörnsson 3, Henrik Rhåsson 3, Isak Hane 1

Utvisningar: Skånela 4×2, Kungälv 3×2

Dela detta :

Nästa match herrar

Kungälvs HK - HK Varberg