Väkommen Henrik!

22 mars, 2021 10:03 | Herrar

Vi välkomnar Henrik Rhåsson till Kungälv.

Henrik är en snabb och teknisk 9meterspelare som kommer bidra med fart, spelintelligens och vinnarskalle. Henrik kommer från början från Stenungsund, men har större delen av sin handbollskarriär tillbringat i Sävehof.

Kontraktet är skrivet på 2år och och Henrik ansluter till truppen lagom till försäsongen börjar.

Vem är Henrik Rhåsson? 
Jag är en glad, livlig och social 21-åring som senaste 10-11 åren bott i Partille. De första 10 åren bodde jag på Orust så känns skönt att komma tillbaka till Bohuslän. Jag älskar att lära mig nya saker, speciellt när det kommer till kunskap. Det är ofta jag fastnar för saker som för vissa kan ses som ointressant. Träning i all form är och har alltid varit en stor del av mitt liv och jag tycker om att utmana mig själv för att bli bättre. 

Varför blev det Kungälv? 
Det kändes som rätt tid att söka sig vidare från tryggheten jag haft i Sävehof, och testa något nytt. När Kungälv hörde av sig så kändes det direkt som ett riktigt bra alternativ. Det är en oerhört seriös förening med ett sunt tänk, duktig, taktisk tränare och vad jag har hört, ett gött gäng. Kungälv är för mig ett perfekt ställe för att utvecklas både fysiskt, taktiskt och praktiskt. Jag hoppas kunna bidra med massor både på och utanför planen. 

Vad är dina styrkor som spelare?
Jag skulle säga att mina styrkor är snabbhet, spelsinne och vinnarskalle. Jag har under hela min ungdom vunnit väldigt mycket och älskar att kliva fram när det hettar till. Snabbheten i framförallt genombrott och andra fas ser jag nog som min främsta styrka. Jag är relativt liten för att spela på 9M men jag försöker jämna ut det med snabbhet och ”smartness”. 

Vad gör du när du inte spelar handboll?
Oundvikligen blir det en hel del titt på annan handboll men också annan sport. Framförallt amerikansk fotboll som jag sitter bänkad framför varje söndag hela andra halvan av året. På dagarna jobbar på skola som vikarie/elevassistent och det passar mig perfekt både tidsmässigt men också för att man lär sig så mycket som man kanske glömt sedan man själv gick i skolan. Jag bor tillsammans med min flickvän så mycket av fritiden spenderas med henne, familj och kompisar. 

Dela detta :

Nästa match damer

BK Heid - Kungälvs HK

Nästa match herrar

Kungälvs HK - Amo HK